Loading...

Saab in Nederland

Onno Walgien

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • Uitgever: Asn Books
  • ISBN: 9789080977747
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:mei 2012
Afmetingen:Afmeting: 28,7 x 21,7 x 1,9 cm
Aantal pagina's:176 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Onno Walgien
Auteur(s):Onno Walgien

Samenvatting

Saab is een automerk dat anders is dan andere merken. Zeker in de eerste jaren van deze excentrieke Zweed in Nederland was het een auto voor doktoren, leraren en architecten. Individualistische mannen en vrouwen waar de bijzondere modellen van Saab een grote aantrekkingskracht op uitoefenden. Zelfs een jonge prinses Irene ontkwam niet aan de charmes van deze eigenzinnige tweetakter. En als Saab-rijders elkaar passeerden stak men even discreet de hand op.
Saab in Nederland brengt feiten, foto's, interviews, anekdotes en bijzondere verhalen over dit sterke merk dat ook in de autosport succesvol was. Saab nam deel aan de oer-Hollandse Tulpenrallye, racete op het Circuit van Zandvoort en rallycroste door de modder van Valkenswaard. Het vertelt over verre vakanties met Saab, speciale uitvoeringen, een bijzonder restauratieproject, de diverse Nederlandse Saab-musea, bijzondere Saab-evenementen, politie-Saabs, de Saab van Jort Kelder, de klassieke Saab in de film van Dik Trom en in Nederland geassembleerde Saabs. Veiligheid, reclame, accessoires en het Saabgevoel ontbreken evenmin.
Alle typen Saab van Nederlandse eigenaren passeren de revue en het boek is geïllustreerd met honderden foto's die de unieke historie weer tot leven brengen. Met een voorwoord van rallylegende Erik Carlsson is dit boek een must voor de liefhebbers van dit ingetogen, stijlvolle merk uit Zweden. Totaal 176 pagina's, Nederlandstalig.