Loading...

Ondernemerschap in de praktijk - Financieel management voor ondernemers in het MKB

A.W.W. Heezen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Economie & Financien
  • Uitgever: Noordhoff
  • ISBN: 9789001809584
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:augustus 2012
Afmetingen:Afmeting: 24,2 x 17,2 x 1,6 cm
Aantal pagina's:320 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):A.W.W. Heezen
Auteur(s):A.W.W. Heezen

Samenvatting

Financieel management voor ondernemers in het MKB 2e druk is een boek van A. Heezen uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001809584

In Financieel Management voor ondernemers in het MKB staat de ondernemer centraal. Daarbij is een kleine onderneming met de rechtsvormen van eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of kleine besloten vennootschap (bv) steeds het uitgangspunt.

Mede aan de hand van een fictieve onderneming behandelt het boek een groot aantal bedrijfseconomische, juridische en fiscale onderwerpen waar een ondernemer in de praktijk mee te maken kan krijgen. Ondernemers geven vanuit hun eigen ervaring toelichting bij de diverse onderwerpen. Bij deze herziene druk is er meer aandacht voor de cashflow benadering en is het kosten gedeelte aangepast. Elk hoofdstuk begint met een interview.

Het rekenwerk is beperkt, onder meer door gebruik te maken van Excelmodellen.
Financieel Management voor ondernemers in het MKB sluit naadloos aan bij de landelijke examens Financieel Management MKB die door de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens worden afgenomen. Dit examen is een onderdeel van het HBO-Certificaat Ondernemerschap.