Loading...

Handboek voeding bij kanker

Jeanne Vogel

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789058982070
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:18 januari 2012
Aantal pagina's:452
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jeanne Vogel
Tweede Auteur:N.v.t.
Verteller:nee
Hoofdredacteur:Jeanne Vogel
Tweede Redacteur:Sandra Beijer
Co Redacteur:Anne Wipkink
Co Redacteur:Anne Wipkink
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Originele titel:N.v.t.
Overige kenmerken
AI-gegenereerd:Nee
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:198 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:271 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:198 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:271 mm
Verpakkingsgewicht:1228 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
AI-gegenereerd:Nee
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:198 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:271 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:198 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:271 mm
Verpakkingsgewicht:1228 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Eten doen wij allemaal. Goede voeding met de juiste hoeveelheid energie en voedingsstoffen is nodig om in leven te blijven en de voedingstoestand in balans te houden. Maar eten heeft ook een sociale functie. Van eten kun je genieten, en de maaltijd is een moment van rust en gezelligheid. Maar juist de dagelijkse maaltijd is voor veel kankerpatiënten eerder een last dan een genoegen, omdat kanker en de behandeling ervan vaak leidt tot aanzienlijke en specifieke voedingsproblemen.

Dit handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over voeding bij kanker, de voedingsproblematiek bij verschillende vormen van kanker en behandeling, en de mogelijkheden om via gerichte interventie goede zorg te verlenen.
Alle hoofdstukken zijn geschreven door in kanker gespecialiseerde diëtisten van ziekenhuizen en behandelcentra uit het hele land. Waar mogelijk zijn voedingsinterventies gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek (evidence-based). Voedingsadviezen bij kanker zijn een mix van uitkomsten van studies en ervaringen uit de praktijk van de oncologische diëtetiek (best practice-based), afgestemd op de mogelijkheden, wensen en opvattingen van de patiënt.

Het boek is in de eerste plaats bedoeld om informatie en ondersteuning te bieden aan de diëtist die de patiënt met kanker begeleidt. Maar omdat zorg voor de voeding ook hoort tot het professionele handelen van de arts, verpleegkundige en paramedicus, is dit handboek ook voor hen bedoeld.