Loading...

De bedrijfscultuur als ziel van de onderneming

E.H. Schein

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Economie & Financiën
  • ISBN: 9789055941872
zin en onzin over cultuurverandering
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 2000
Aantal pagina's:168
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:E.H. Schein
Hoofdauteur:E.H. Schein
Vertaling
Eerste Vertaler:Th.H.J. Tromp
Tweede Vertaler:Th.H.J. Tromp
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:160 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:160 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:311 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:160 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:160 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:311 g

Samenvatting

De bedrijfscultuur als ziel van de onderneming 1e druk is een boek van E.H. Schein uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055941872

De bedrijfscultuur, ooit een begrip uit de ivoren toren van bedrijfskundewetenschappers en sociologen, is inmiddels voor managers, directies en bedrijfsadviseurs die in de praktijk met verandering te maken hebben, uitgegroeid tot een zaak van essentieel belang. Het toenemende aantal fusies, overnames en herstructureringen waarmee wij dagelijks worden geconfronteerd, heeft geleid tot een reeks van botsingen tussen bedrijfsculturen. Managers die tot integratie willen overgaan zullen daarom eerst inzicht moeten krijgen in het ingewikkelde mengsel van gedragingen, waarden en gemeenschappelijke veronderstellingen dat aan het functioneren van organisaties ten grondslag ligt.
Hoewel het begrip bedrijfscultuur de meeste managers wel bekend is, schort het bij velen van hen aan een volledig inzicht in wat bedrijfscultuur nu eigenlijk is, in de wijze waarop bedrijfscultuur functioneert, en in hun mogelijkheden om er verandering in te brengen. In 'De bedrijfscultuur als ziel van de onderneming' verschaft Edgar Schein meer inzicht in dit begrip.