Loading...

De bedrijfscultuur als ziel van de onderneming

E.H. Schein

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Economie & FinanciĆ«n
  • Uitgever: Scriptum Books
  • ISBN: 9789055941872
  • Review:
zin en onzin over cultuurverandering
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:januari 2000
Afmetingen:24 x 16 x 1,5 cm
Aantal pagina's:168 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):E.H. Schein
Auteur(s):E.H. Schein
Vertaling
Vertaald door:Th.H.J. Tromp | Th.H.J. Tromp
Character
Personage:Geen personage

Samenvatting

De bedrijfscultuur als ziel van de onderneming 1e druk is een boek van E.H. Schein uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055941872

De bedrijfscultuur, ooit een begrip uit de ivoren toren van bedrijfskundewetenschappers en sociologen, is inmiddels voor managers, directies en bedrijfsadviseurs die in de praktijk met verandering te maken hebben, uitgegroeid tot een zaak van essentieel belang. Het toenemende aantal fusies, overnames en herstructureringen waarmee wij dagelijks worden geconfronteerd, heeft geleid tot een reeks van botsingen tussen bedrijfsculturen. Managers die tot integratie willen overgaan zullen daarom eerst inzicht moeten krijgen in het ingewikkelde mengsel van gedragingen, waarden en gemeenschappelijke veronderstellingen dat aan het functioneren van organisaties ten grondslag ligt.
Hoewel het begrip bedrijfscultuur de meeste managers wel bekend is, schort het bij velen van hen aan een volledig inzicht in wat bedrijfscultuur nu eigenlijk is, in de wijze waarop bedrijfscultuur functioneert, en in hun mogelijkheden om er verandering in te brengen. In 'De bedrijfscultuur als ziel van de onderneming' verschaft Edgar Schein meer inzicht in dit begrip.