Loading...

Getemde Wildernis

R. van de Kaa

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • Uitgever: Contact
  • ISBN: 9789025412289
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2000
Afmetingen:21 x 14 x 2 cm
Aantal pagina's:224 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):R. van de Kaa
Auteur(s):R. van de Kaa

Samenvatting

Romke van de Kaa staat bekend om zijn ruime ervaring, eruditie en originaliteit, maar wat zijn boeken werkelijk onderscheidt van andere tuinboeken is de flinke dosis humor en relativering die eruit opklinkt.
Iedere lezer zal genoegen beleven aan de eigenzinnige stijl -de leunstoel- tuinier die nooit zijn handen vies maakt evengoed als de gedreven tuinier die op zoek is naar nieuwe idee├źn en informatie. Ook is dit boek geen droge beschrijving: de verhalen zijn doorspekt met anekdotes en avonturen. Er valt van alles te ontdekken: de vooroordelen tegen een plant, zijn geschiedenis, zijn slechte en zijn beste kanten.
In aanstekelijke proza put Van de Kaa uit zijn jarenlange ervaring als kweker en liefhebber. Een grote verscheidenheid aan tuinplanten en tuinvormen passeert de revue, van bomen tot bloembollen en van moeras tot moestuin. En altijd geeft de auteur onomwonden zijn persoonlijke mening. Die kan controversioneel zijn of eigenwijs, en soms een tikkeltje provocerend, maar nooit en te nimmer saai.
De getemde wildernis is voorbestemd om, net als Buiten de perken, een botanische klassieker te worden.

Romke van de Kaa publiceerde eerder Buiten de perken (12e druk) en Tuinieren gaat niet over rozen (3e druk) en, samen met Paul Geerts, de Tuinscheurkalender.
Hij schrijft onder andere voor NRC Handelsblad ebn verzorgt radio- en televisieprogramma's voor regionale omroepen.

De pers:
'Buiten de perken is een boek dat al meteen bij verschijning is toegetreden tot de categorie der klassieken!' -Sarah Hart

-Maar mijn hart heeft hij toch vooral gestolen met zijn credo dat elke tuin, hoe bont of ondoordacht ook, mooi is "zolang de planten het er maar naar hun zin hebben".
Morgen ga ik de hele dag in mijn tuin zitten en lees er mijn planten voor uit Romke van de Kaa.' -Midas Dekkers