Loading...

Onderhuids

Nicci French.

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789041404459
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:18 mei 2002
Aantal pagina's:351
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Nicci French.
Hoofdauteur:Nicci French.
Overige kenmerken
Editie:3rd
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:140 mm
Product hoogte:40 mm
Product lengte:220 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:215 mm
Verpakking hoogte:137 mm
Verpakking lengte:220 mm
Verpakkingsgewicht:488 g
Overige kenmerken
Editie:3rd
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:140 mm
Product hoogte:40 mm
Product lengte:220 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:215 mm
Verpakking hoogte:137 mm
Verpakking lengte:220 mm
Verpakkingsgewicht:488 g

Samenvatting

'Vrouwen. In de zomer bespied ik hen, ik ruik hen en ik hou hen in gedachten. Ze kijken naar hun spiegelbeeld in winkelruiten, terwijl ze hun buik intrekken en rechtop gaan staan, en ik kijk naar hen. Ik kijk hoe ze naar zichzelf kijken. Ik zie hen wanneer ze denken dat ze niet te zien zijn.'

Drie vrouwen krijgen een anonieme brief met daarin de aankondiging van hun dood. Enige overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn: ze wonen niet in dezelfde buurt, zijn niet even oud, mooi of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. Deze gebeurtenis zet de wereld van Zoë, Jennifer en Nadia volledig op zijn kop. De politie, op zoek naar aanwijzigingen, keert het leven van de drie vrouwen binnenstebuiten. Zorgvuldig gekoesterde geheimen en diep weggestopte angsten worden openbaar, relaties komen in de knel of stranden. De afzender houdt de vrouwen dag en nacht in de gaten en wacht, zo blijkt uit de brieven die volgen, geduldig af tot het juiste ogenblik is aangebroken.

Onderhuids is het intrigerende verhaal over wat we het meest vrezen: dat je helemaal op jezelf bent aangewezen en niemand je meer kan beschermen. Onderhuids is ook het verhaal over bedreiging en begeerte, verraad en vertrouwen, de drang tot doden en de wil om te overleven. En over de kracht om terug te slaan.

Na Het geheugenspel, Het veilige huis en Bezeten van mij verrast het veelgeprezen schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French opnieuw met een ingenieuze psychologische thriller.

'Heel spannend, maar er is meer: Nicci French kan ook nog echt schrijven. Veel beter dan John Grisham.' - Het Parool

Bezeten van mij werd in Vrij Nederland's Detective- en Thrillergids bekroond met het maximum van vijf sterren: 'Nicci French roept een bijzondere spanning op door de intense beschrijving van een obsessieve liefde.'