Loading...

Bindweefselmassage

J.F.M. Piet

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789035220607
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 1999
Aantal pagina's:367
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:J.F.M. Piet
Tweede Auteur:J J Sachs
Co Auteur:I M a Sachs-Piet
Hoofdredacteur:W. Janig
Hoofdredacteur:W. Janig
Overige kenmerken
Editie:6
Product breedte:150 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:216 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:216 mm
Verpakkingsgewicht:615 g
Overige kenmerken
Editie:6
Product breedte:150 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:216 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:216 mm
Verpakkingsgewicht:615 g

Samenvatting

In Bindweefselmasage wordt uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek van bindweefselzones, de diagnostiek en de behandeling ervan met bindweefselmassage. De auteurs bespreken de wijze waarop het onderzoek van bindweefselzones moet worden uitgevoerd. Spanning van het bindweefsel wordt bekeken in samenhang met organische, vegetatieve en psychische klachten. Een systematische behandeling van orgaanzones en bijbehorende klachten, alsmede een overzicht van indicaties en contra-indicaties zorgen ervoor dat de lezer snel over de gewenste informatie ten aanzien van de diagnose en behandeling kan beschikken. Daarnaast worden de verschillende massagetechnieken en de dosering ervan besproken in relatie tot de indicaties. Het opstellen van een behandelplan is uitvoerig uitgewerkt. De reacties op en de resultaten van de bindweefselmassage worden overzichtelijk behandeld. het hoofdstuk 'neurologische grondslagen' van prof. dr. Jänig staat garant voor de uitstekende informatie over e moderne neurologie van het vegetatieve zenuwstelsel.

Bindweefselmassage is bedoeld als studieboek en naslagwerk voor studenten fysiotherapie, fysiotherapeuten en verwijzenden zoals artsen, specialisten en psychotherapeuten.

J.F.M. Piët (fysiotherapeut-maueel therapeut) I.M.A Sachs-Piët (fysiotherapeut-accupuncturist) en J.J. Sachs (arts-fysiotherapeut) schreven dit boek op grond van hun jarenlange ervaring met betrekking tot de behandeling van patiënten met bindweefselmassage, zoals zij die mochten leren van dr H. Teirich-Leube en prof W. Kohlrausch.