Loading...

De creatiespiraal

Marinus Knoope

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • Uitgever: Kic, Uitgeverij
  • ISBN: 9789080467712
  • Review:
natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:19
Verschijningsdatum:januari 1998
Afmetingen:Afmeting: 18 x 13,5 x 1,7 cm
Aantal pagina's:224 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Marinus Knoope
Redacteur:Marinus Knoope
Redacteur:Marinus Knoope
Vertaling
Originele Titel:De creatiespiraal

Samenvatting

Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren.
Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creƫren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren.
Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid. Die weg wordt in dit boek beschreven.
Marinus Knoope (1947), fysicus. hield zich jarenlang bezig met de vraag in hoeverre en op welke wijze de mens invloed heeft op zijn eigen levensomstandigheden. Hij werd gefascineerd door het natuurkundige verschijnsel dat werkelijkheid pas lijkt te ontstaan zodra ze wordt waargenomen.
In 1989 ontdekte hij de creatiespiraal, een verrassend eenvoudige, heldere en praktisch bruikbare beschrijving van de natuurlijke weg waarlangs de mens zijn eigen wensen realiseert.