Loading...

Biologische landbouw - Biologische groenteteelt

B. Willems

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • ISBN: 9789062243068
  • Review:
handleiding, achtergrond en praktijk
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 1996
Aantal pagina's:263
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:B. Willems
Hoofdauteur:B. Willems
Overige kenmerken
Editie:1
Gewicht:501 g
Product breedte:172 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:239 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Gewicht:501 g
Product breedte:172 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:239 mm

Samenvatting

Biologische landbouw - Biologische groenteteelt 1e druk is een boek van B. Willems uitgegeven bij Jan van Arkel. ISBN 9789062243068

Biologische groenteteelt

Handleiding, achtergrond en praktijk

Biologische groenteteelt maakt duidelijk hoe je in Nederland met behulp van ecologische principes gezond groeiende gewassen teelt. De biologische tuinder is zich tenvolle bewust van zijn ingrijpen in de ecologie van zijn bedrijf. Hij weet wat niet mag, geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Toch balanceert de tuinder voortdurend op het hellend vlak tussen ecologie en technologie:
- hoe en hoeveel moet hij bemesten?
- hoe moet hij ziekten en plagen bestrijden?
- in hoeverre moet hij mechaniseren? e.d.

Op samenhangende wijze behandelt dit boek de belangrijkste thema's en begrippen op het terrein van de biologische groenteteelt. Het is een leerboek en een praktisch handboek voor de biologisch telende agrari r en voor wie een stap in die richting wil zetten. Achtereenvolgens komen aan de ordehistorie en ideaal- karakteristiek van bedrijven en teelten; vruchtwisseling en teeltplan- bodem en bemesting- rassenkeus en zaadkwaliteit; biologische opkweek; gewasbedekking met folie of teeltgaas; onkruid en onkruidbestrijding; omgaan met ziekten en plagen; teeltaanwijzingen voor de vollegrond; biologische teelt in kassen; saldoberekening en kostprijs; de omschakeling.

Bart Willems is docent biologische groenteteelt aan de Warmonderhof (MAS) te Dronten.

Biologische groenteteelt verschijnt in de serie Biologische landbouw. In deze serie is ook verschenen Biologische akkerbouw (door Jaap Melgers) en Biologische veehouderij (door Kees van Veluw). De drie delen zijn bedoeld voor biologische en gangbare boeren en tuinders, het onderwijs (vanaf MAS-niveau), onderzoekers, beleidsmedewerkers en natuurbeheerders. Boeren en tuinders, die zich willen ori nteren of die willen omschakelen, vinden hiervoor het eerst bij elkaar wat ze daarvoor nodig hebben.