Loading...

Interculturaliteit

Academic & Scientific Publishers

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Academic & Scientific Publishers
  • ISBN: 9789054879428
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2011
Afmetingen:21,1 x 17,1 x 1,2 cm
Aantal pagina's:128 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Redacteur:Herman Mari√čN
Co-redacteur:Chantal de Smet
Co-redacteur:Chantal de Smet

Samenvatting

Interculturaliteit 1e druk is een boek uitgegeven bij Academic & Scientific Publishers. ISBN 9789054879428

Interculturaliteit gaat uit van een samenleving waar diverse culturen met en naast elkaar bestaan en elkaar wederzijds be nvloeden, zonder elk op zich te verdwijnen. De Artesis Hogeschool Antwerpen gaf dit onderwerp een centrale plaats in de lezingenreeks van de 'Studium Generale 2010-2011'. In functie daarvan reflecteerden deskundigen met een zeer diverse achtergrond over dit onderwerp en waren ze bereid hun lezingen te laten bundelen in dit boek. De teksten bevatten uiteenlopende aspecten van de evolutie naar een andere cultuur, gebaseerd op de levensgewoonten van de oorspronkelijke bewoners en van de culturen waarmee ze worden geconfronteerd.
Met bijdragen van: Ludo Abicht, Frank Beke, Sidi Larbi Cherkaoui, Jan De Maeseneer, St phanie De Maesschalck, Karin Heremans, Patrick Janssens, Anne Morelli, Christiane Timmerman.
De thematische lezingenreeksen 'Studium Generale' van de Artesis Hogeschool Antwerpen willen een actueel, maatschappelijk relevant en interdisciplinair informatiepakket aanbieden aan studenten n aan een breed ge nteresseerd publiek.