Loading...

Smaak van een land dat niet meer bestaat

Goran Todorovic

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059564107
recepten uit voormalig Joegoslavië
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:12 maart 2012
Aantal pagina's:144
Kaarten inbegrepen:Ja
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Goran Todorovic
Tweede Auteur:Zrinka Oberman
Co Auteur:Goran Todorovic
Hoofdillustrator:Zrinka Oberman
Hoofdredacteur:Nelly de Zwaan
Hoofdredacteur:Nelly de Zwaan
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:236 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:287 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:235 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:291 mm
Verpakkingsgewicht:456 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:236 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:287 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:235 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:291 mm
Verpakkingsgewicht:456 g

Samenvatting

Het eerste boek met recepten uit voormalig Joegoslavië!
Over een keuken waarvan het karakter werd bepaald door de natuur en de geschiedenis, met Mediterrane, Turkse en Oostenrijks-Hongaarse invloeden.
Prachtig gefotografeerd en sfeervol vormgegeven als een echt, persoonlijk plakboek.Vol persoonlijke verhalen, herinneringen en receptuur.

'Het bijzondere karakter van de keuken van voormalig Joegoslavië werd mede bepaald door de natuur en de geschiedenis. Aan de kust zijn veel invloeden van de Mediterrane keuken te vinden; in het binnenland hebben het Ottomaanse Rijk in het zuidoosten en Oostenrijk-Hongarije in het noordwesten hun sporen nagelaten. Al deze invloeden werden in een pan met de naam Joegoslavië gemengd en leverden de bijzondere recepten op die wij in dit boek hebben opgetekend.'
Zrinka en Goran


Zrinka Oberman en Goran Todorovic zijn partners in werk en privé. Beiden komen oorspronkelijk uit een land dat niet meer bestaat - Joegoslavië. Zij kwamen naar Nederland als econoom en jurist, maar gingen in ons land de creatieve richting op: fotografie, styling en foodstyling. In dit boek laten ze ons een kijkje nemen in hun persoonlijke herinneringen over het eten uit de tijd toen ze in Joegoslavië woonden.