Ik vraag me af wie meer boft: Ik, omdat ik dit mooie oranje zomerkookboek (met papercutting) heb gekregen of mijn man en zoontje die de recepten mogen proeven….
Stel je voor: het is al 2 weken schitterend mooi zomerweer met temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Je hebt zin om lekker te koken voor een groep mensen (een groep is 2 of meer…;-)
Je hebt al klaargemaakt:
* 4 soorten dips voor bij de oesters, (dankzij de uitleg door Yvette is het openmaken van de Oesters geen probleem)
* In je koelkast staan klaar: frisse zomerthee, frambozenlimonade en mango&koriander icetea. Ook de witte gazpacho staat al koel.
* Gisteren heb je al (geiten)ricotta gemaakt die je vanavond serveert bij de duizen-tomatensalade. Een 2e salade is de venkel-dadel-parmezaan salade.
* Je hebt brood (fougasse) gebakken met daarbij yoghurtdip met munt, hummus van witte bonen en cantharelpaté.
* Ook staan al klaar de quinoa patties met feta, courgette en mais met yoghurtdip.
* Straks als ze er zijn bak je nog ‘fritelle di Maria’ en vanavond bij BBQ serveer je een lekker stuk vlees. Maar wat het gaat worden? Beerchicken, ribstuk van big met warme boterige gremolata, gevulde lamsbout of sparribs met homemade rubs of ga je toch voor de vis (krabpoten, crabcakes, mosselen of appelzalm op cederhout gerookt)??
* Bij de BBQ serveer je aardappeltjes ‘suace gribiche’ en homemade aardappelpuree.
* Het dessert zal bestaan uit: summerpudding, chocolade cake (moelleux), macarons, chocolademousse, homemade ijs en voor de kids maak je zelf raketijsjes. Bij de koffie serveer je je homemade nougat en financiers.
* En de hond? Die is er, zoals gebruikelijk bij Yvette, ook bij!
Dit zijn slechts een aantal recepten, die ook bij een regenachtige zomer een welkome aanvulling zijn. Er staan makkelijke (echte (na)-zomer) recepten in maar ook heel bijzondere die wat meer werk vragen maar dat hoort ook bij de homemade kok(kin)! Zodra je het boek inziet weet je: HOMEmade.