Loading...

Home made zomer

Yvette van Boven

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059564206
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:14 mei 2012
Aantal pagina's:256
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Yvette van Boven
Hoofdauteur:Yvette van Boven
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:205 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:1165 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:205 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:255 mm
Verpakkingsgewicht:1165 g

Samenvatting

Na het comfort food van Home Made Winter is het nu tijd voor Home Made Zomer: een boek vol zonovergoten recepten. Yvette liet zich voor de recepten in dit boek inspireren door haar leven in Amsterdam en Parijs, maar vooral ook door de zomers die zij samen met haar man Oof doorbrengt in de Provence, in een boomgaard bij een grote familie vlak bij Avignon.

De zomer heeft zo veel verse groente en fruit vol smaak te bieden, dat u bijna niet hóéft te koken. Yvette weet uit ervaring dat u met dat mooie weer helemaal niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Daarom vindt u in dit boek vooral recepten die niet al te veel tijd kosten of waar u geen omkijken naar hebt. Met ideeën voor lange avonden naast de barbecue met vrienden, bijzondere salades voor erbij, koude soepen voor als het echt heet is en feestelijke zomerdrankjes. Uiteraard met de van Yvette bekende tekeningen, foolproof receptuur, stap-voor-stapuitleg en de prachtige foto's van Oof.

Net als bij Home Made en Home Made Winter verzorgde Yvette alles aan dit uiterst persoonlijke kookboek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De foto's werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle Home Made werd met prijzen overladen en verscheen al in Engelse, Duitse en Franse vertaling. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d'hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.

'Er bestaan zielloze kookboeken. Ook bestaan er kookboeken met een persoonlijke noot. En er is Home Made Winter, waarbij de bezieling uit alle boekporiën gutst. Een pracht van een kookboek, waarbij het net is of Yvette naast je op de bank zelf de verhaaltjes erbij vertelt.'
vegatopia.nl

'Had I not been married to an already amazing and talented woman I just may have proposed to Yvette van Boven. I have fallen in love with her through her amazing new book. To call it a cookbook would be like referring to The Godfather as a "movie".'
Dean Shermet, NYC over Home Made

'Yvette is like a modern Martha Stewart, minus the affected tone and jail time.'
Outblush over Home Made