Loading...

Onderzoek Met Spss En Excel, 3

Johan Smits

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Pearson Benelux B.V.
  • ISBN: 9789043021692
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:juli 2011
Afmetingen:Afmeting: 24,1 x 17,2 x 1,8 cm
Aantal pagina's:444 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Johan Smits | Ronald Edens
Co-auteur:Ronald Edens
Co-auteur:Ronald Edens

Samenvatting

Onderzoek met SPSS en Excel richt zich op het verwerken van onderzoeksgegevens waarbij de nadruk ligt op het gebruik van SPSS. De student leert aan de hand van praktijkcases stap voor stap de verschillende mogelijkheden van dit programma kennen. Zo leert de student de onderzoeksvragen zelfstandig op te lossen. De auteurs bespreken tevens de theorie voor steekproefonderzoek. De theorie wordt uitgewerkt in Excel, als dit eenvoudiger en praktischer is dan in SPSS.

Het boek is opgebouwd uit drie delen:
* Deel 1 - Basiscursus SPSS
* Deel 2 - Steekproefonderzoek: theorie en Excel-toepassingen
* Deel 3 - Data-analyse met SPSS

De delen 1 en 3 zijn geschreven in de vorm van een practicum met een bijbehorende casus en probleemstelling. Op deze manier kan de student zich SPSS zelfstandig eigen maken. De databestanden die de student nodig heeft bij het maken van de opdrachten staan op de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/smitsedens.

In deze derde editie wordt versie 19 van SPSS gebruikt, maar wie nog gebruikmaakt van versie 17 of 18 kan er ook zonder problemen mee uit de voeten.

Onderzoek met SPSS en Excel is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs.

Johan Smits en Ronald Edens zijn als docent verbonden aan Saxion Hogescholen te Enschede. Voor de opleidingen Commerciƫle Economie, International Business and Languages en International Business and Management Studies verzorgen zij het onderwijs in de modules marktonderzoek, statistiek en SPSS.