Loading...

Home made winter

Yvette van Boven

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059563988
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:03 oktober 2011
Aantal pagina's:256
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Yvette van Boven
Tweede Auteur:Oof Verschuren (foto's)
Hoofdillustrator:Oof Verschuren
Tweede Illustrator:Oof Verschuren
Hoofdredacteur:Hennie Franssen-Seebregts
Co Redacteur:Hennie Franssen-Seebregts
Co Redacteur:Hennie Franssen-Seebregts
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:256 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:256 mm
Verpakkingsgewicht:1124 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:256 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:256 mm
Verpakkingsgewicht:1124 g

Samenvatting

Home made winter is een boek vol comfort food. Yvette van Boven maakte, met inspiratie uit Ierland en Frankrijk, een verzameling van gerechten waar je hart weer warm van wordt. Yvette geeft eenvoudige recepten voor klassiekers waarvan iedereen dacht dat ze lastig te maken zijn. Stap voor stap begeleidt ze de lezer bij het maken van boter, osseworst of bijvoorbeeld baileys.
Achterin komen de winterse feestdagen aan bod waar Yvette een speciale band mee heeft: plumpudding voor Kerstmis, colcannon met Halloween, galette des rois met Driekoningen. Kortom: een nieuw, uiterst persoonlijk kookboek, vol recepten, tekeningen, verhalen en foto¿s uit Ierland, Frankrijk en Nederland.
Net als bij Home Made verzorgde Yvette het hele boek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De foto¿s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.
Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle Home made werd verkozen tot Kookboek van het jaar 2010 en verschijnt binnenkort in Engelse vertaling in Australië, de VS, Engeland en Canada. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d¿hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.