Loading...

Zorgboek depressie

C. Flens

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789086480937
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 2010
Aantal pagina's:267
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:C. Flens
Hoofdredacteur:C. Flens
Tweede Redacteur:H. Vinke
Co Redacteur:S. Kollaart
Co Redacteur:S. Kollaart
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:190 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:281 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:285 mm
Verpakkingsgewicht:749 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:190 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:281 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:195 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:285 mm
Verpakkingsgewicht:749 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Het Zorgboek Depressie is geschreven voor mensen met depressie en hun naasten. Het geeft informatie over depressie zelf, maar ook over de gevolgen van depressie in uw leven. En: het boek beschrijft wat u zelf kunt doen om de kans op depressie zo klein mogelijk te maken.

Eén op elke vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met depressie. Meestal komen zij hier weer uit, soms op eigen kracht, soms met hulp. Toch zet een depressie het leven vaak flink op de kop en roept dit heel wat vragen op.

Wat is er precies met me aan de hand? Wat kan ik zelf aan mijn depressie doen? Kan ik hier hulp bij krijgen? Wat is psychotherapie precies? Hoe zit het met medicijnen tegen depressie? Wat kan mijn partner voor me doen? Wat kan ik mijn kinderen over depressie vertellen? Wat kan ik doen om te voorkomen dat de depressie terugkomt? Dit boek geeft duidelijke antwoorden op deze en nog veel meer vragen.

Stichting Pandora en Stichting September namen het initiatief tot dit boek. Veel van de bijdragen zijn gebaseerd op de ervaringen van mensen die lijden aan depressie. Vooral de vrijwillige medewerkers van de Pandora Depressielijn leverden een bijdrage. Hun eigen ervaring met depressie en de vele gesprekken met bellers zijn de basis geweest voor de praktische informatie en vele tips die het boek bevat. Dat maakt het boek herkenbaar voor iedereen die met depressie te maken heeft.

Daarnaast hebben veel professionele deskundigen en hun organisaties aan dit boek meegewerkt: Stichting Pandora, Depressie Centrum van het Fonds Psychische Gezondheid, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrische Verpleegkunde, Nederlands Instituut van Psychologen, Cliëntenbond in de GGZ, Stichting Labyrint~In Perspectief, Informatiepunt voor Winterdepressiepatiënten Nederland, Optima Farma, Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apothekers (WINAp), DGV Nederlands Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, Per Saldo, Breed Platform Verzekerden en Werk, Stichting De Ombudsman, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD), Consumentenbond, Zorgverzekeraars Nederland, Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgbelang Nederland.