Loading...

AIV / informatiekunde voor het HBO

Theo Derksen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Academic Service
  • ISBN: 9789039526514
informatiekunde voor het HBO
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:6
Verschijningsdatum:januari 2011
Afmetingen:24 x 17 x 3,5 cm
Aantal pagina's:656 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Theo Derksen | Huub Crins
Co-auteur:Huub Crins
Co-auteur:Huub Crins

Samenvatting

AIV / informatiekunde voor het HBO 6e druk is een boek van Theo Derksen uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789039526514

Dit boek is bedoeld als inleiding in de Automatisering van de Informatie Verzorging. Bij de opzet is uitgegaan van een uitwerking in de breedte om een totaalinzicht te geven. Dit ge beurt aan de hand van een raamwerk voor de automatisering van de informatieverzorging, dat bestaat uit de delen:

- Organisatie van de informatieverzorging
- Informatievoorziening
- Transformatie van bedrijven
- Systeemontwikkeling
- Beheer van de informatieverzorging

De nadruk ligt op een integrale behandeling van de onderwerpen op basis van het raamwerk en de drie beschrijvingsniveaus: organisatie, informatievoorzie ning en informatietechnologie. Naast de vele praktijkvoorbeelden van verschillende bedrijven is er een integrale case opgenomen om de diverse onderdelen in een totaalverband te kunnen voorstellen.

In deze geheel herziene zesde druk zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de informatietechnologie en de invloed daarvan op de organisatie en de informatieverzorging meegenomen. Dit betreft de ontwikkelingen die samenhangen met de nieuwe economie, e-business, e-commerce, balanced scorecard, kennismanagement, mobiele communicatie, internet werken, multitier-systemen, CBD, XML, Customer Relationship Management, Enterprise Resource Planning, Supply Chain Management, DSDM, CMM en ITIL.

Over de auteurs
Theo Derksen is afgestudeerd bij de vakgroep Regeltechniek en Auto matisering aan de Technische Universiteit Twente. Daarna was hij docent aan de HEAO Arnhem, met name aan de Bedrijfsinformatica-afdeling. Vanaf 1986 is hij werkzaam bij Cap Gemini, eerst in de functie van adviseur en docent op het gebied van methoden, technieken en tools voor systeemontwikkeling en de invoering daarvan bij bedrijven. Later heeft hij zich in de rol van Program Manager en Development Manager bezig gehouden met het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het vlak van systeemontwikkeling en het toepassen daarvan in de 'early applicaties' bij klanten. De laatste jaren is hij werkzaam als adviseur en architect op het terrein van architecturen voor de business, informatiesystemen en technische infrastructuur.

Huub Crins studeerde bedrijfseconomie in Tilburg. Van 1972 tot 1975 was hij werkzaam als systeemanalist bij ABN te Amsterdam. Daarna was hij docent aan de HEAO, eerst in Den Haag, daarna in Sittard. Het starten van een Bedrijfsinformatica-afdeling aan de HEAO in Sittard is mede door zijn inbreng mogelijk gemaakt. Na een tiental jaren als directeur van het Centrum voor Kantoor-Innovatie CKI is hij weer actief als docent op het gebied Management en Organisatie aan de Hogeschool Brabant.Afslank Receptenbijbel

Afvallen kan ook leuk zijn! met simpel te maken afslank recepten. Verbrand snel overtollig buikvet zonder honger te lijden of te jojoën.
Auteur: Drs. Oscar Helm

€37,00 - Bekijk

De Keto Revolutie

Je hoeft jezelf niet uit te hongeren of uren in de sportschool door te brengen om gewicht te verliezen.
Auteur: Mitchel van Duuren

€37,00 - Bekijk