Over dit onderwerp is nog weinig geschreven, wat dit boek des te waardevoller maakt.
In onze maatschappij gebruiken we steeds meer chemische stoffen, die we verwerken in
talloze producten, zoals voedsel, kleding, meubilair, gebruiksvoorwerpen en cosmetica. Het is de vraag in welke mate deze stoffen in ons lichaam opgeslagen worden en in hoeverre dit schade kan toebrengen aan onze gezondheid. Dit boek maakt duidelijk welke stoffen in cosmetica het meeste gevaar opleveren. Enkele stoffen die zijn toegestaan op de Amerikaanse markt zijn in Europa (deels) verboden, maar nietemin is de lijst met kwalijke stoffen die hier gebruikt mogen worden erg lang. De gevaren zijn over het algemeen bekend, maar er wordt weinig tegen ondernomen.
Als consument is het noodzakelijk geworden zelf informatie op te doen door onder meer het lezen van dit soort boeken, om een bewuste keuze te kunnen maken. Wachten totdat de gevaarlijkste stoffen worden verboden heeft geen zin. Dubbelblind onderzoek op mensen is onmogelijk wanneer het gevaarlijke stoffen betreft. Maar dat is het enige dat zou tellen als bewijs.
Ik ben versteld komen te staan van de informatie die ik las. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat bijvoorbeeld shampoo zo slecht kan zijn voor onszelf, maar ook voor het milieu.