Loading...

Psalmen beter begrijpen

Niels de Jong

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Religie, Spiritualiteit & Filosofie
  • Uitgever: Vbk Media
  • ISBN: 9789023925835
  • Review:
en groeien in gebed
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:april 2011
Afmetingen:Afmeting: 21,4 x 13,5 x 1 cm
Aantal pagina's:96 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Niels de Jong
Auteur:Niels de Jong

Samenvatting

Het bestuderen van de Bijbel is dé manier om God beter te leren kennen. Ook dit tweede deel in de serie 'Bijbel beter begrijpen' wil daarbij helpen.

In dit boekje geeft missionair predikant Niels de Jong zicht op de Psalmen - misschien wel het meest gelezen boek van het Oude Testament. Deze eerlijke en echte gebeden bieden herkenning in alle mogelijke situaties en leren ook om te groeien in gebed. Maar niet elke psalm is altijd even makkelijk mee te maken.

'Psalmen beter begrijpen' geeft beginnende bijbellezers meer inzicht in de diversiteit en diepgang van het bijbelboek. Het bevat Bijbelstudies over tien psalmen: 1, 10, 25, 27, 42/43, 51, 80, 115, 121 en 146. Samen vormen ze een dwarsdoorsnee van het psalmenboek en vanuit die specifieke psalmen wordt geprobeerd de link te leggen naar het leven van de lezer. In de kaders aan het eind van elk hoofdstuk worden verbanden gelegd vanuit de psalm naar de rest van de Bijbel en dan met name ook naar het Nieuwe Testament. De hoofdstukken eindigen met enkele leestips en een lied of gebed.


Samen met de website www.bijbelbeterbegrijpen.nl vormt het een heldere handleiding bij de Psalmen, die door de vele gespreksvragen, verwerkingsopdrachten en links uitstekend te gebruiken is in groepsverband.

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de IZB.

Ds. Niels de Jong, missionair predikant van de IZB, is als pionier van de jonge gemeente Noorderlicht-Rotterdam dagelijks met deze vragen bezig. Hij schrijft dit boek voor iedereen die betrokken is bij (het leidinggeven aan) kerk en missionair werk.