Loading...

Pedagogische reeks - Hoera ik krijg kleuters

Aleid Beets-Kessens

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789006951523
onderwijs aan het jonge kind
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:02 november 2010
Aantal pagina's:152
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Aleid Beets-Kessens
Tweede Auteur:Aleid Beets-Kessens
Tweede Auteur:Aleid Beets-Kessens
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:171 mm
Product hoogte:6 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:6 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:304 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:171 mm
Product hoogte:6 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:6 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:304 g

Samenvatting

Hoera ik krijg kleuters 1e druk is een boek van Aleid Beets-Kessens uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006951523

HJK+ reeks: Hoera ik krijg kleuters

Werken met kleuters, dat vinden veel pabo-studenten lastig. Het valt niet mee om ieder kind de individuele aandacht en begeleiding te geven die het nodig heeft. Of om het spelen in de les de plek te geven die het verdient. En tegelijkertijd ook nog de ontwikkeling van ieder kind goed bij te houden. Voor studenten en leerkrachten die hun onderwijs aan groep 1 en 2 willen verbeteren, is er nu de uitgave Hoera! Ik krijg kleuters. Dit toegankelijk geschreven boek geeft hen een gedegen, maar vooral ook praktische voorbereiding op het lesgeven in de kleuterklas.

Durven loslaten
Lesgeven aan kleuters vereist van de student heel wat kennis en vaardigheden, zoals een goed inzicht in het ontwikkelingsproces van heel jonge kinderen en kennis van methodieken die goed op deze ontwikkeling aansluiten. In Hoera! Ik krijg kleuters krijgt de student de nodige handreikingen en praktische tips om zich hierop goed voor te bereiden. Tevens ondersteunt het boek hem bij het samenstellen van een goed onderwijsaanbod voor kleuters. Vooral in het onderwijs aan jonge kinderen met speciale begeleidingsen onderwijsbehoeften is het belangrijk dat de leerkracht met dit aanbod kan spelen. Het boek biedt handvatten om 'los te laten' en buiten de kaders te kijken: voorwaarden voor een goede begeleiding van deze kinderen.

Basis voor inspirerend onderwijs
Hoera! Ik krijg kleuters geeft een uitstekend overzicht van de zaken die ertoe doen bij het lesgeven aan een kleutergroep. Het brengt oude verworvenheden van het kleuteronderwijs samen met nieuwe kennis en inzichten. Ook biedt het veel aanknopingspunten voor verdere verdieping. Zo legt het de basis voor inspirerend onderwijs. Een echte aanrader voor iedereen die in aanraking komt met het onderwijs aan groep 1 en 2.