Loading...

Sportimpuls 11 - Aan de slag met badminton

Hans Beckers

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • Uitgever: Arko Sports Media BV
  • ISBN: 9789072335500
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2010
Afmetingen:Afmeting: 21,2 x 15 x 0,7 cm
Aantal pagina's:103 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Hans Beckers | Maurits van Tubergen Lotgering
Redacteur:Mark Beumer
Redacteur:Mark Beumer

Samenvatting

De badmintonsport is al menig jaar een Olympische sport en wordt op grote schaal beoefend binnen honderden verenigingen. Maar ook binnen het onderwijs neemt badminton een belangrijke plek in. Met de juiste materialen, die vele scholen al in bezit hebben, kunnen voor elk kind diverse leuke en uitdagende oefenvormen neergezet worden.

Daardoor is de sport laagdrempelig en ideaal om op elk niveau binnen zowel het onderwijs als de vereniging beoefend te worden. In Aan de slag met badminton worden bruggen geslagen tussen het bewegingsonderwijs op de basisschool en het voortgezet onderwijs, alsmede tussen het bewegingsonderwijs en de badmintonvereniging. Daarmee biedt het zowel docenten, trainers als studenten lichamelijke opvoeding een breed arsenaal aan oefenvormen en geeft het handige
tips en trucs om de badmintonlessen nog aantrekkelijker te maken.

Doordat per leeftijdsgroep en per vaardigheidsniveau spel- en oefenvormen worden beschreven ontstaat voor de lezer een duidelijk herkenbare leerlijn. Daarnaast wordt in het laatste hoofdstuk aandacht besteed aan zaken als de spelregels en diverse toernooi- en wedstrijdvormen. Hierdoor is Aan de slag met badminton een ideaal boekwerk voor iedereen die meer wil weten van de sport en kinderen met nog meer plezier aan deze sport of dit spel wil laten deelnemen.

Hans Beckers is docent aan het CIOS Sittard/Venlo en Fontys Sporthogeschool.
Maurits van Tubergen Lotgering is badmintontrainer en beleidsadviseur
sport bij de gemeente Haarlemmermeer.