Dit boek is geschreven door een van de hobbybrouwenguru's van Amerika. Het is een boek waarin de basics van gisten worden weergegeven. Voor de beginnende hobbybrouwer wordt er aangegeven hoe succesvol een giststarter gemaakt kan worden met beperkte middelen. Ook wordt er besproken hoeveel gist er nodig is en hoe men voldoende en vitale gist aan een bier kan toevoegen, zodat er lekker bier ontstaat. In een van de hoofdstukken wordt uitgelegd wat de meest voorkomende fouten zijn en wat de symptomen zijn van een minder geslaagde vergisting.
In de verdere hoofdstukken wordt er besproken hoe men gist kan bewaren voor volgende brouwsels. Naarmate het boek vordert, wordt de kennis van microbiologie verwacht. Het gieten van agarplaten en schuine buizen wordt uitgelegd. Hiermee kunnen er wilde gisten uit de lucht worden gevangen en worden gereinkweekt. Daarnaast zijn er toevoegingen die aan de agar kunnen worden toegevoegd om een selectief medium te maken.
Dit boek is geschikt voor de geinteresseerde beginner, maar heeft voor de gevorderde bierbrouwer veel te bieden. Een schat aan kennis.