Geweldig boek, mooie recepten met prachtige fotografie van perfecte bordpresentaties. Een boek waar je als amateurkok veel van kunt leren. Recepten ook die goed te doen zijn. Maar dan, dan kom je op pagina 165 bij de 'sponscake van hazelnoot'. Daar mist een stukje van de bereiding: de spongecake moet toch echt 'gebakken' worden in de magnetron, of op z'n Vlaams de microgolfoven. Er moet volgens mij nog zoiets volgen als:
Spuit het mengsel in een (bij voorkeur kartonnen) koffiebeker waarvan je met een mes een paar sleufjes in de bodem hebt gestoken en 'bak' in de microgolfoven zo'n 30 tot 40 seconden op maximaal vermogen.
Daarna volgt dan misschien de laatste zin van de bereiding: 'Laat op zijn kop afkoelen'.
Nu heb ik de uitgever er op aangesproken: na de derde - inmiddels pittige - mail eindelijk een lauwe reactie: ze zullen het aan de chef voorleggen. Het is de zesde druk die ik heb: al zes keer heeft de uitgever de gelegenheid gehad om zo'n fout te herstellen. Toch slordig. Ook wel irritant, zo'n reactie. Dus: complimenten voor de chefs, voor de fotograaf en voor de grafisch ontwerper, maar een onvoldoende voor de uitgever / corrector.