Loading...

Wiskunde voor het hoger onderwijs / Deel B

Sieb Kemme

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • Uitgever: Noordhoff
  • ISBN: 9789001764401
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:8
Verschijningsdatum:november 2010
Afmetingen:23,8 x 17,4 x 1,5 cm
Aantal pagina's:224 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Sieb Kemme | Wim Groen
Co-auteur:Wim Groen
Co-auteur:Wim Groen

Samenvatting

Wiskunde voor het hoger onderwijs / Deel B 8e druk is een boek van Sieb Kemme uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001764401

Wiskunde voor het hoger onderwijs Deel B is het tweede deel van de nieuwe Serie Wiskunde voor het hoger onderwijs. Vanaf 2009 verschijnt elk jaar een nieuw deel, zodat op den duur de bestaande serie compleet vervangen wordt. Tot die tijd blijven de huidige delen 0 t/m 3 gewoon leverbaar. Het nieuwe Deel B is de compleet vernieuwde herziening van Deel 1.

Deel A biedt een goede aansluiting tussen voortgezet onderwijs en HBO en legt de basis voor de vervolgstudie. Deze basis wordt in Wiskunde voor het hoger onderwijs Deel B verder uitgewerkt. Kenmerkend voor Deel B is de heldere en gestructureerde opzet. Dit maakt de wiskunde op een directe manier toegankelijk voor beginnende studenten uit alle relevante studierichtingen in het hbo. De vervolgdelen C richten zich meer specifiek op de wiskundige eisen van de verschillende afstudeerrichtingen in het HBO.

Deel B behandelt de volgende onderwerpen:

werken met vectoren
uitbreiding functies
limieten
differentiëren
functies van meer variabelen
complexe getallen
primitiveren
integreren
toepassingen van de integraalrekening
numerieke methoden

Elke paragraaf bestaat uit een pagina uitleg met uitgewerkte voorbeelden en een naastliggende pagina met opgaven. Een hoofdstuk wordt afgesloten met een paragraaf toepassingen, een samenvatting en een oefentoets. De opgaven lopen op van zeer eenvoudig tot meer complex.