Loading...

Ziggy

Bram Hulzebos

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • Uitgever: Uitgeverij Contact
  • ISBN: 9789025435318
man op hol in de drafsport
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:september 2010
Afmetingen:Afmeting: 20 x 12,4 x 1,7 cm
Aantal pagina's:176 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Bram Hulzebos | B. Hulzebos
Auteur(s):Bram Hulzebos | B. Hulzebos

Samenvatting

Literaire journalistiek in de marge van de sport

Al jaren was Bram Hulzebos een enthousiaste recreatieruiter, maar gekker dan een bosrit moest het niet worden. Totdat hij bij toeval Anda en Aaldrik ontmoette, die in Kropwolde een trainingsbaan voor drafpaarden hebben. Een paar boterhammen met uitsmijters verder en wat gesprekken over paarden, derbys, sweepstakes en pikeurs en Hulzebos is voor het leven verslingerd aan de drafsport. Hij is niet meer weg te slaan op koersbanen en trainingscircuits, leert rijden op een sulky en koopt een eigen paard, Ziggy.
Man op hol in de drafsport. Een paar illusies armer, maar een aantal onvergetelijke ervaringen rijker, beschrijft Hulzebos de glorie en de trage teloorgang van een kleurrijke wereld: groot geld, mooie dromen, snelle vrouwen, langzame paarden, het komt allemaal voorbij in Ziggy:

Over Een te dunne huid:
Ook voor niet lotgenoten zéér intrigerend. GPD-BLADEN
Een zeer intrigerend boek dat boeit van begin tot eind.
LEIDSCH DAGBLAD

Bram Hulzebos, journalist bij het Dagblad van het Noorden, debuteerde bij Uitgeverij Contact in 1999 met de roman Zomerdag. In 2003 schreef hij het indrukwekkende Een te dunne huid, over de zelfmoord van zijn vader. Samen met Bram Bakker publiceerde hij Loden Last (2004) en samen met Anja Krabben Handboek voor de dood (2008).