Loading...

Gezondheidspsychologie voor de fysiotherapeut deel 1

J Swank

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • ISBN: 9789031381203
  • Adviesprijs: €95.95
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 juli 2010
Aantal pagina's:442
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:J Swank
Tweede Auteur:Peter Burken
Co Auteur:J. Swank
Hoofdredacteur:Peter van Burken
Tweede Redacteur:Peter van Burken
Tweede Redacteur:Peter van Burken
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:167 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:167 mm
Verpakking hoogte:25 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:765 g
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:167 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:167 mm
Verpakking hoogte:25 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:765 g

Samenvatting

Psychosociale factoren kunnen het herstel van fysiotherapeutische klachten belemmeren. Dit besef is de afgelopen jaren steeds meer doorgedrongen in veel fysiotherapiepraktijken. Dat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van het biopsychosociale model. De bruikbaarheid van het model wordt door veel fysiotherapeuten onderkend, maar minder duidelijk is hoe zij het kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk. Hoe kunnen de gedragsaspecten en levensomstandigheden van de patiënt worden herkend en beïnvloed?

Gezondheidpsychologie voor de fysiotherapeut geeft hiervoor praktische adviezen. De essenties uit de psychologie, die onmisbaar zijn als achtergrond voor elke fysiotherapeut, komen in het boek aan de orde. In deze volledig geactualiseerde tweede druk worden alle nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen tot 2010 besproken. Het boek voorziet hiermee in de behoefte aan evidence. Er zijn vier nieuwe hoofdstukken toegevoegd: over de psychofysiologie van de ademhaling, pijn- en stressmanagementtechnieken, bewegen en emoties en obesitas. Bovendien is de leesbaarheid verbeterd.

Het boek is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel wordt het biopsychosociale model (van analyse tot interventie) uitgebreid besproken. Daarnaast komen algemene onderwerpen zoals de psychologie van stress en coping, psychiatrie en zelfmanagement aan de orde. Het tweede deel is gericht op specifieke gezondheidsproblemen zoals whiplash, fibromyalgie, hoofdpijn en burn-out. Met welke cognities, gevoelens en gedragingen kan de fysiotherapeut hierbij te maken krijgen?

Het boek helpt om met deze problematiek om te gaan. Het biedt compacte, praktijkgerichte informatie die relevant is voor iedere fysiotherapeut. De bijdragen zijn afkomstig van deskundigen uit diverse disciplines.