Loading...

Internationale Marketing

Svend Hollensen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Pearson Benelux B.V.
  • ISBN: 9789043018364
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:juli 2010
Afmetingen:Afmeting: 26,1 x 19,5 x 1,8 cm
Aantal pagina's:430 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Svend Hollensen | Hans Engbers
Redacteur:Hans Engbers
Co-redacteur:Angelo Mulder
Co-redacteur:Angelo Mulder
Vertaling
Vertaald door:Mirjam Bonné-Nollen | Mirjam Bonné-Nollen

Samenvatting

In Internationale marketing komen alle aspecten van exportmanagement aan bod. Het boek schept een volledig en helder beeld van de beslissingen die bedrijven nemen om met succes internationale markten te betreden. Het onderwerp wordt besproken aan de hand van de vijf belangrijkste onderdelen van het traject:
* de beslissing tot internationaliseren
* welke markten te betreden
* de keuze voor strategieën die daartoe gehanteerd worden
* het ontwerpen van het exportplan
* de toepassing van dit plan

Door dit traject van beslissingen te volgen biedt Internationale marketing een compleet overzicht van het vakgebied exportmanagement. Met zowel lokale als internationale voorbeelden, actuele cases, vragen en opdrachten is er bovendien een goede balans tussen theorie en praktijk.

Internationale marketing is door de toegankelijke schrijfstijl en aansprekende voorbeelden zeer geschikt voor studenten in het hoger onderwijs.

Op de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/hollensen zijn per hoofdstuk meerkeuzevragen te vinden waarmee de student zelf zijn kennis kan toetsen. Daarnaast worden er extra cases aangeboden.

Svend Hollensen is als docent Internationale Marketing verbonden aan de Universiteit van Zuid-Denemarken. Daarnaast is hij gastdocent aan de London Metropolitan University. De Nederlandse bewerking is verzorgd door Hans Engbers en Angelo Mulder. Hans Engbers is als docent Internationale Marketing verbonden aan de Saxion Hogeschool Enschede. Angelo Mulder is werkzaam als innovatieadviseur bij Syntens. Daarnaast doceert hij aan de Academie voor Deeltijd van de Avans Hogeschool te Breda.