Loading...

Italiaans à la carte tekst-/werkboek + online MP3's

M. Diaco

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Intertaal
  • ISBN: 9789460301599
  • Review:
Vakantiecursus voor beginners
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:6
Aantal pagina's:127 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Auteur(s):M. Diaco
Redacteur:Jeanine Roos
Redacteur:Jeanine Roos

Samenvatting

Italiaans a la carte 1e druk is een boek van M. Diaco uitgegeven bij Intertaal. ISBN 9789460301599

A la carte is een vakantiecursus voor beginners. De cursist maakt op ontspannen en speelse wijze kennis met de taal van het vakantieland. De leerstof is eenvoudig en praktisch, zodat de cursist het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk. Uitgebreide behandeling van grammaticale en taalkundige onderwerpen is daarom achterwege gelaten.

Het tekst-/werkboek bestaat uit tien hoofdstukken, die elk een afgerond geheel vormen. De hoofdstukken staan los van elkaar, en kunnen in willekeurige volgorde behandeld worden. In de afzonderlijke hoofdstukken komen belangrijke situaties aan bod die de cursist kan meemaken op vakantie in Italië, zoals uit eten gaan, winkelen, reizen met het openbaar vervoer, iets huren of reserveren.

Op de eerste vijf pagina's van elk hoofdstuk komen de belangrijkste uitdrukkingen en woordenschat aan bod. De cursist oefent de leerstof aan de hand van gevarieerde praktische opdrachten, ondersteund door kleurrijk en afwisselend authentiek materiaal. Daarna volgt een Rivista met culturele en praktische informatie, leuke weetjes en opdrachten, bijvoorbeeld woordzoekers en kruiswoordpuzzels. De cursist leert zo op speelse wijze iets over het land en zijn bewoners. Daarna volgen een overzicht van de geleerde uitdrukkingen en woordenschat, de transcripties van de luisteroefeningen en de oplossingen van de oefeningen. Met het onderdeel Extra aan het eind van het hoofdstuk, kan de cursist de leerstof herhalen en toetsen met extra opdrachten, zoals bord- en rollenspellen. Achter in het boek staan alle belangrijke uitdrukkingen uit de hoofdstukken overzichtelijk bij elkaar in Alles in een oogopslag!