Loading...

Levensverzekeringswiskunde

C.C.W. Pinkse

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Economie & Financien
  • Uitgever: Noordhoff
  • ISBN: 9789001780098
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:6
Verschijningsdatum:december 2009
Afmetingen:Afmeting: 24,1 x 17 x 0,9 cm
Aantal pagina's:167 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:C.C.W. Pinkse
Auteur:C.C.W. Pinkse

Samenvatting

Levensverzekeringswiskunde 6e druk is een boek van C.C.W. Pinkse uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001780098

Levensverzekeringswiskunde bevat de theorie voor het onderdeel Levensverzekeringswiskunde uit de opleiding tot registeraccountant. Dit boek legt duidelijk en beknopt de beginselen van de levensverzekeringswiskunde uit. Om de onderwerpen beter te kunnen behandelen zijn de hoofdstukken nu onderverdeeld in korte paragrafen voor elk deel van de stof.

Vanwege de wijzigingen in de fiscale en de pensioenwetgeving is vooral het hoofdstuk over de pensioenen geactualiseerd, maar ook in de overige hoofdstukken zijn wijzigingen aangebracht. Op de website van de uitgever zijn tabellen opgenomen waarmee via Excel vele actuari le berekeningen uitgevoerd kunnen worden op basis van de meest recente sterftecijfers.

Van circa een derde deel van de vele opgaven zijn de volledige uitwerkingen in het boek opgenomen, van de overige opgaven zijn de uitkomsten vermeld, zodat het boek goed gebruikt kan worden voor zelfstudie.