Loading...

Olympus Pockets - De ware vrijheid

Luc Panhuysen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Biografieën & Waargebeurd
  • Uitgever: Olympus
  • ISBN: 9789046702673
  • Review:
de levens van Johan en Cornelis de Witt
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:7
Verschijningsdatum:augustus 2009
Afmetingen:21,1 x 13,6 x 3,8 cm
Aantal pagina's:526 pagina's
Kaarten inbegrepen:Ja
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Luc Panhuysen
Auteur:Luc Panhuysen

Samenvatting

Johan de Witt (1625-1672) en zijn broer Cornelis (1623-1672) zijn van grote betekenis geweest voor de Nederlandse Republiek. Bijna twintig jaar lang stond Johan aan het roer van de Republiek. Zijn broer Cornelis zette met de spectaculaire overwinning op de Engelsen een van de meest gedurfde maritieme operaties uit de vaderlandse geschiedenis op zijn naam.

De broers hadden het gevoel in een bijzondere tijd te leven. Johan en Cornelis werden de belichaming van een land dat werd bestuurd door burgers en dat zich volledig toelegde op het voeren van handel en het vergaren van welvaart. Samen groeiden zij uit tot de leidsmannen van de 'Ware Vrijheid': een staat die vrij moest zijn van de grillen van de prinsen van Oranje.

Op basis van deels nog nooit gebruikt bronnenmateriaal schetst Luc Panhuysen het leven en werk van Johan en Cornelis de Witt. De Ware Vrijheid is het aangrijpende verhaal over twee bevlogen staatslieden uit het hoogtepunt van de Gouden Eeuw.

Luc Panhuysen (1962) studeerde geschiedenis. Hij was onder meer werkzaam als journalist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer. Eerder publiceerde hij minibiografieën over Jean-Jacques Rousseau en Lord Byron.