Loading...

Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal

Diverse auteurs

  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Hardcover
  • Categorie: Taal
  • Uitgever: Van Dale
  • ISBN: 9789066480049Samenvatting

Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal 1e druk is een boek van Diverse auteurs uitgegeven bij Van Dale. ISBN 9789066480049

Zeg het met een gebaar! Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal

Dit is het eerste uitgebreide standaardgebarenwoordenboek. Onmisbaar voor iedereen die de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruikt: dove en slechthorende volwassenen, studenten, docenten en tolken NGT, ouders van dove kinderen en professionals. Gebarentalen zijn niet universeel, elke dovengemeenschap kent zijn eigen taal.
Zoals elke taal kent de Nederlandse Gebarentaal variatie. Sinds 1999 is er gewerkt aan de standaardisatie van de NGT. Dit Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal is gebaseerd op onderzoek naar de gebarentaal zoals die zich in Nederland in de afgelopen 150 jaar ontwikkeld heeft.

Inhoud
Naast de 3.000 illustraties van gestandaardiseerde basisgebaren uit de Nederlandse Gebarentaal met voorbeeldzinnen en grammaticale informatie bevat dit Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal een vertaalindex met Nederlandse trefwoorden, bijlage met illustraties van topografische naamgebaren en gebaren voor getallen, een uitgebreide inleiding met informatie over de Nederlandse Gebarentaal en een beknopte grammatica. Er verscheen niet eerder in boekvorm een zo uitgebreid woordenboek met gestandaardiseerde gebaren voor volwassenen.

Auteurs
Het Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal is samengesteld onder hoofdredactie van Trude Schermer en Corline Koolhof, beiden verbonden aan het Nederlands Gebarencentrum.

- Ruim 3.000 illustraties van gestandaardiseerde basisgebaren uit de Nederlandse Gebarentaal met voorbeeldzinnen en grammaticale informatie
- Een vertaalindex met Nederlandse trefwoorden
- Een bijlage met illustraties van topografische naamgebaren en gebaren voor getallen
- Een uitgebreide inleiding met informatie over de Nederlandse Gebarentaal en een beknopte grammatica
- Samengesteld door het Nederlands Gebarencentrum (www.gebarencentrum.nl)
- Films van de gebaren zijn te vinden op www.vandalegebaren.nl
- Inhoud: 3.000 illustraties van standaardgebaren
- Bladzijden: 560 (gebonden, harde kaft)
- Afmetingen: 15,8 cm x 22,4 cm