Loading...

Ritalin is de oplossing niet...

Barbara Simonsohn

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Gezin & Relaties
  • Uitgever: Uitgeverij Akasha
  • ISBN: 9789460150081
  • Review:
hyperactieve kinderen ├ęcht helpen!
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:maart 2010
Afmetingen:Afmeting: 21,5 x 14,1 x 1,5 cm
Aantal pagina's:256 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Barbara Simonsohn
Auteur:Barbara Simonsohn
Vertaling
Vertaald door:Anita Kuiper | Anita Kuiper
Originele Titel:Hyperaktivitt - Warum Ritalin Keine Lsung Ist

Samenvatting

Veel hyperactieve kinderen worden met ritalin behandeld, een omstreden medicijn dat kan leiden tot blijvende schade aan de gezondheid. In dit boek schetst Barbara Simonsohn de verontrustende resultaten van kritische onderzoeken naar ritalin, waaruit blijkt dat de groei van met name de hersenen wordt belemmerd en dat het risico op blijvende stoornissen in de hersenen groot is. Ritalin is een sterk verslavend middel dat bij gebruik op lange termijn onder andere prikkelbaarheid en hyperactiviteit veroorzaakt, ironisch genoeg juist de problemen die dit medicijn zou moeten genezen!

Als alternatief wordt een holistische behandelwijze aangeboden om de kwaliteit van leven van hyperactieve kinderen en hun gezin op natuurlijke wijze te verbeteren. De mogelijkheden zijn divers, zoals juiste voeding, goede communicatie binnen het gezin, de weerbaarheid en het gevoel van eigenwaarde van het kind vergroten, meditatie, bachbloesemremedies en homeopathie.


Barbara Simonsohn is in 1954 in Hamburg geboren. Ze studeerde sociale wetenschappen en politicologie en deed een opleiding biologische land- en tuinbouw. Ze houdt zich intensief met voeding bezig.