Loading...

Juridische adviesvaardigheden

Poutre

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Rechten
  • ISBN: 9789001541262
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 mei 2009
Aantal pagina's:139
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Poutre
Tweede Auteur:Bert La Poutré
Tweede Auteur:Bert La Poutré
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:8 mm
Product lengte:238 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:8 mm
Verpakking lengte:238 mm
Verpakkingsgewicht:255 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:8 mm
Product lengte:238 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:8 mm
Verpakking lengte:238 mm
Verpakkingsgewicht:255 g

Samenvatting

Juridische adviesvaardigheden 1e druk is een boek van B. La Poutre uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001541262

Adviseren vormt een van de kernactiviteiten van juristen. Cliënten - of het nu gaat om individuen, groepen of organisaties - mogen van de jurist die zij raadplegen een degelijk advies verwachten. De jurist die de kunst van het adviseren beheerst is niet alleen thuis in het recht, maar is ook een meester in het contact met cliënten. Kennis van de uitgangspunten van communicatie is daarbij onontbeerlijk. De juridisch adviseur is daarnaast bekend met de eigen kwaliteiten en kan schakelen tussen verschillende stijlen van adviseren.

Bijzonder in de juridische beroepspraktijk is dat de adviseur als expert optreedt voor wat betreft de inhoud van het advies, maar beslissingen over wat te doen nadat het advies is gegeven bij voorkeur aan de cliënt laat. Dit vraagt van de juridisch adviseur het vermogen te schakelen tussen verschillende rollen.

Bedreven zijn in adviesvaardigheden betekent ook dat de jurist weet wat te doen als zich hobbels op het adviespad aandienen. Hoe wordt slecht nieuws gebracht, wat te doen als de cliënt een goed advies niet accepteert, hoe heftige emoties te hanteren, hoe om te gaan met kritiek?

In Juridische adviesvaardigheden komen deze aspecten van adviseren aan bod. In overzichtelijke hoofdstukken worden theoretische inzichten weergegeven en toegelicht. Door afwisseling van casuïstiek, voorbeelden, schema's en vragen is dit boek geschikt voor zowel zelfstudie door de beginnend juridisch adviseur of ervaren jurist als voor gebruik in scholing en onderwijs.