Loading...

Zoete verleidingen

Lonny Gerungan

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059562776
cakes en koekjes uit de keuken van mijn vader
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:29 april 2011
Aantal pagina's:108
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Lonny Gerungan
Hoofdillustrator:Warren Bright
Hoofdredacteur:Hennie Franssen-Seebregts
Hoofdredacteur:Hennie Franssen-Seebregts
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:177 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:237 mm
Verpakking hoogte:175 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:488 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:177 mm
Product hoogte:13 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:237 mm
Verpakking hoogte:175 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:488 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Zoete verleidingen. Cakes en koekjes uit de keuken van mijn vader. Lonny Gerungan. Bijna iedereen kent het Indonesië van de vele pittige gerechten. Maar wist u dat Indonesiërs familie en gasten vaak verleiden met originele desserts en zoete hapjes? Duizenden eilanden, duizenden toetjes. Indonesiërs zijn echte zoetekauwen. Ook Lonny Gerungan was als kind dol op snoeperijtjes. De zelfgemaakte cendol op zondag, of na de siësta, onder de mangoboom, in de schaduw genieten van felgekleurde giling giling. Zoete verleidingen is met veel toewijding samengesteld. Lonny nam jaren de tijd om recepten te verzamelen waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. Zijn gerechten kunt u serveren als dessert of uitdelen tijdens verjaardagspartijtjes en feestjes. De vele originele recepten zullen u en uw gasten zeker bevallen. Lonny laat u kennismaken met cakes, koekjes en andere lekkernijen. Klassiekers als pisang goreng en onde onde, proefbaar aangeraakt door de warmte van de tropen en klepon en kue lapis, hapjes die u verfrissen, waar u ook bent. Lonny laat zien hoe u door te bakken, stomen, koken en zelfs te frituren heerlijke koude en warme zoete verleidingen kunt presenteren. Lonny Gerungan ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot dé specialist van de Indonesische keuken. Geboren en getogen op Bali, draagt hij in Europa de culinaire cultuur van zijn geboorteland uit door het maken van boeken en televisieseries en het verzorgen van kookdemonstraties, workshops en masterclasses. Van zijn hand verschenen eerder Het Bali kookboek, De authentiek Indische keuken en Lonny’s rijsttafel. ‘Elk boek dat Lonny Gerungan uitbrengt is weer een genot.’
Johannes van Dam, Het Parool. Over Het Bali kookboek: ‘Lonny’s boek geeft een fantastisch beeld van de Balinese keuken. Het voert me mee naar zwoele nachten en verrukkelijke maaltijden op de Balinese stranden – hemels!’ Bill Granger