Loading...

Fysische diagnostiek

Jongh, T.O.H. de

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789031352265
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 juni 2010
Aantal pagina's:351
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jongh, T.O.H. de
Hoofdredacteur:T.O.H. de Jongh
Tweede Redacteur:H.E.M. Daelmans
Co Redacteur:M.J. Dekker
Co Redacteur:M.J. Dekker
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:217 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:304 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:304 mm
Verpakkingsgewicht:1354 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:217 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:304 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:304 mm
Verpakkingsgewicht:1354 g

Samenvatting

Lichamelijk onderzoek vormt samen met de anamnese de basis van de diagnostiek. Aan de diverse medische faculteiten bestaan echter grote verschillen in de onderwezen techniek van het lichamelijk onderzoek en het daarbij gebruikte leermateriaal. Fysische diagnostiek onderkent de toenemende behoefte aan een uniforme handleiding en biedt studenten en docenten een lang verwachte standaard voor lichamelijk onderzoek.

Fysische diagnostiek is waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing en op een consensus onder docenten in het vaardigheidsonderwijs. Het geeft het lichamelijk onderzoek op systematische wijze weer. Daarnaast biedt het de lezer inzicht in de waarde van de gevonden afwijkingen en de klinische betekenis daarvan. Dit verworven inzicht ondersteunt studenten, docenten en praktiserende artsen in hun beoordeling en de besluitvorming bij afwijkingen.

Om de behandelde technieken te verduidelijken wordt gebruikgemaakt van een groot aantal illustraties in het boek Ên van een website waarop onder andere video-opnamen van de onderzoeken eenvoudig en snel terug te vinden zijn. De lezer heeft kosteloos toegang tot deze website,waar in totaal ruim zes uur videomateriaal beschikbaar is. Dit materiaal is opgedeeld in 180 fragmenten die direct aansluiten op de in het boek behandelde onderzoeken en deelonderzoeken. De inhoudsopgave van het boek staat ook online.
Dat maakt het voor de lezer mogelijk om vanuit de online praktijkvideo's snel terug te schakelen naar het boek, om de beschrijving te lezen van de uitvoering van het lichamelijk onderzoek, en de klinische betekenis van de bevindingen.