Loading...

Kracht + vorm

J. Oosterhoff

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • ISBN: 9789072830814
inleiding in de constructieleer van bouwwerken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:05 september 2008
Aantal pagina's:192
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:J. Oosterhoff
Hoofdredacteur:C.H. van Eldik
Tweede Redacteur:C.H. van Eldik
Tweede Redacteur:C.H. van Eldik
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:235 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:259 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:235 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:259 mm
Verpakkingsgewicht:948 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:235 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:259 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:235 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:259 mm
Verpakkingsgewicht:948 g

Samenvatting

Het boek 'Kracht + vorm' behandelt de constructies van bouwwerken als inleiding tot het vakgebied van het constructief ontwerpen. Constructies zorgen er voor dat bouwwerken niet omvallen en instorten. Het boek is bestemd voor studenten in het eerste jaar van de opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde van universiteiten, hogescholen en academies van bouwkunst.
In een aantal oriënterende hoofdstukken maakt de student kennis met de bouwwerken van de civiele techniek (met name gebouwen en bruggen) en met de constructies die daarbij horen met hun typen, begrippen en benamingen. Ook de hoofdstukken over constructies in staal, beton, hout en steen zijn bedoeld als kennismaking. De tekst maakt zichtbaar hoe constructies onderling verschillen, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Het hoofdstuk over funderingen is eveneens informatief.
De essenties van het construeren komen naar voren in de hoofdstukken over belastingen op gebouwen, krachten in constructies, stabiliteit, vormveranderingen en veiligheid. Enerzijds schetst dit boek de breedte van het gebied van het construeren en de context waarin dit plaatsvindt. Anderzijds is gestreefd naar beknoptheid, waardoor essentiële kennis niet wordt ondergesneeuwd door bijzaken.
'Kracht + vorm' bevat talloze tekeningen en foto's geheel in kleur die de aard van het vakgebied illustreren: het construeren, waarin het visuele aspect een belangrijke rol speelt.

De auteur – prof.ir. J. Oosterhoff – was oprichter en directeur van adviesbureau ABT. Tevens was hij hoogleraar Draagconstructies aan de Technische Universiteit Delft.