Loading...

Perks of being a wallflower

Stephen Chbosky

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Categorie: Young Adult
  • Uitgever: Simon And Schuster Uk
  • ISBN: 9781847394071
  • Review:
Inhoud
Taal:Engels
Bindwijze:Paperback
Druk:Media tie-in
Verschijningsdatum:2009-02-02
Afmetingen:19,8 x 13 x 1,5 cm
Aantal pagina's:232 pagina's
Aanbevolen leeftijd:14 - 21 jaar
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Stephen Chbosky
Auteur:Stephen Chbosky

Samenvatting

Charlie is a freshman. And while he's not the biggest geek in the school, he is by no means popular. Shy, introspective, intelligent beyond his years yet socially awkward, he is a wallflower, caught between trying to live his life and trying to run from it. Charlie is attempting to navigate his way through uncharted territory: the world of first dates and mixed tapes, family dramas and new friends; the world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite. But Charlie can't stay on the sideline forever. Standing on the fringes of life offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor.

The Perks of Being a Wallflower is a deeply affecting coming-of-age story that will spirit you back to those wild and poignant roller-coaster days known as growing up.

The Perks of Being a Wallflower is een ontroerende coming of age roman over een onopvallende verlegen jongen die zeer veel in zijn mars heeft.

Onderstaande tekst is vertaald vanuit de originele taal

Charlie is een brugklasser. En hoewel hij niet de grootste nerd van de school is, is hij zeker niet populair. Hij is verlegen, introvert, intelligenter dan zijn meeste leeftijdsgenootjes maar sociaal onhandig: een muurbloem gevangen tussen zijn pogingen een leven te leiden en zijn pogingen ervoor te vluchten. Charlie probeert zijn weg te vinden op onontgonnen gebied: de wereld van eerste afspraakjes en mixtapes, familiedrama en nieuwe vrienden; de wereld van seks, drugs en The Rocky Horror Picture Show, waar alles wat iemand nodig heeft dat ene perfecte liedje is tijdens dat perfecte autoritje om zich oneindig te voelen. Maar Charlie kan niet voor altijd op de zijlijn blijven staan. Aan de rand van het leven ziet de wereld er bijzonder uit, maar er komt een tijd om uit te vinden hoe het eruit ziet vanaf de dansvloer.

De Belevenissen van een Muurbloem is een zeer ontroerende bildungsroman die je terug zal nemen naar die wilde en aangrijpende achtbaandagen die bekend staan als “opgroeien”.

De Belevenissen van een Muurbloem is een ontroerende coming-of-ageroman over een onopvallende, verlegen jongen die zeer veel in zijn mars heeft.