Loading...

Een andere voorkeur - Karin Fossum

Karin Fossum

  • Bindwijze: Softcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Thrillers & Spanning
  • ISBN: 9789022322802
Konrad Sejer thriller
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Softcover
Aantal pagina's:233
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Karin Fossum
Hoofdauteur:Karin Fossum
Vertaling
Eerste Vertaler:Annemarie Smit
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:139 mm
Product hoogte:22 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Nee
Verpakkingsgewicht:359 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:139 mm
Product hoogte:22 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Nee
Verpakkingsgewicht:359 g

Samenvatting

Een echtpaar van middelbare leeftijd dat een wandelingetje maakt, wordt wreed opgeschrikt als het in het bos het lichaam vindt van een bijna naakt jongetje. Het mooie jongetje draagt slechts een shirt, met de opdruk ‘kiss’. Het echtpaar neemt onmiddellijk contact op met de politie. De vrouw is gechoqueerd als ze ziet dat haar man met zijn gsm foto’s neemt van het jonge slachtoffer. Al snel wordt duidelijk dat het om seksueel misbruik gaat. Sejer en Skarre doen onderzoek in het pedofiele milieu, maar zonder resultaat. Dan verdwijnt er nog een tienjarig jongetje en ditmaal wordt er geen lijk gevonden.

Vervolgens neemt Karin Fossum ons mee naar een oud en afgelegen huis, waar we kennismaken met een man die zichtbaar opgewonden raakt van een rood jongensbroekje. Op een meesterlijke manier zet Fossum deze eenzaat neer: een man die jarenlang gevochten heeft tegen zijn seksuele neigingen. Er is echter geen weg terug…

De man die van iets anders hield is de achtste thriller van Karin Fossum met de bedaarde en sympathieke inspecteur Konrad Sejer in de hoofdrol. Het boek wordt sterk gekarakteriseerd door wat het handelsmerk van de auteur is geworden: de wil om de gecompliceerde gronden waarop menselijk handelen is gebaseerd te begrijpen. Daarbij schuwt Karin Fossum geen enkel taboe. Integendeel: zij maakt op een intimistische manier het onuitsprekelijke inzichtelijk.