Loading...

VIA - B1 Groothandel - Werkboek

Rieke Wynia

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789076944807
competentiegerichte methode Nederlands voor het mbo
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 9999
Aantal pagina's:256
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Rieke Wynia
Tweede Auteur:Elouise de Beer
Co Auteur:Hans Kruger
Hoofdredacteur:M. van der Mersch
Tweede Redacteur:Ruud van den Belt
Tweede Redacteur:Ruud van den Belt
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:211 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:297 mm
Verpakking breedte:211 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:297 mm
Verpakkingsgewicht:751 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:211 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:297 mm
Verpakking breedte:211 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:297 mm
Verpakkingsgewicht:751 g

Samenvatting

VIA is een competentiegerichte en sectorspecifieke methode Nederlands voor het mbo. VIA is er op gericht alle taalvaardigheden binnen een betekenisvolle beroepscontext te oefenen en te toetsen. De methode doet dit door aan de hand van praktijksituaties aan de slag te gaan met de taalvaardigheden luisteren, lezen, schrijven, gesprekken voeren en spreken.

De methode VIA is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen.1. Het handboek. In het handboek van VIA kan de deelnemer alles terugvinden wat hij op het gebied van Nederlands en communicatie binnen de relevante beroepsvelden nodig heeft. Het handboek is helder ingedeeld en de uitgebreide index maakt het mogelijk een specifiek onderwerp makkelijk terug te vinden.2. De werkboeken. De werkboeken vormen het hart van de methode VIA. Zij zijn leidinggevend. Dit wil zeggen dat vanuit de werkboeken wordt verwezen naar het handboek en niet andersom. De werkboeken zijn gedifferentieerd naar sector en niveau.3. De methodesite: ViaStarttaal. Het derde onderdeel van VIA is het online programma ViaStarttaal dat een verrijkte, uitgebreide versie is van het programma Starttaal. ViaStarttaal traint de basale taalvaardigheid van de deelnemer.

De methode VIA is zo opgebouwd dat er zowel voor docenten als deelnemers veel keuzemogelijkheden zijn. Zo kan een docent in overleg met de deelnemer bepalen welke beroepsthemas doorgewerkt moeten worden en op welk niveau de deelnemer begint met ViaStarttaal. In de handleiding vindt de docent suggesties voor het aanbieden van en varieren op de lesstof.

Als makers van VIA willen wij benadrukken dat het behandelen van alle onderdelen garandeert dat alle taalvaardigheden worden getraind