Loading...

Een paard is een paard

Mark Rashid

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • ISBN: 9789079249015
  • Review:
verhalen over oplossingen voor problemen en leerzame ervaringen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:24 november 2007
Aantal pagina's:192
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Mark Rashid
Hoofdauteur:Mark Rashid
Vertaling
Eerste Vertaler:Leonie Peters
Originele titel:Considering the Horse
Overige kenmerken
Editie:1
Gewicht:406 g
Product breedte:147 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:223 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:147 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:223 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Gewicht:406 g
Product breedte:147 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:223 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:147 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:223 mm

Samenvatting

Een paard communiceert op zijn “paardenmanier” omdat hij nu eenmaal een paard is. Een waarheid als een koe, zou je denken.
Maar in de praktijk worden paarden vaak behandeld alsof ze mensen zijn en worden hun gedragingen vanuit het menselijk oogpunt geïnterpreteerd. En dat geeft problemen.
Volgens auteur Mark Rashid is het mogelijk een paard op een geweldloze en zinvolle manier te trainen door steeds van zijn “paardenmanier” uit te gaan.
Hoe je dat doet, beschrijft hij op humoristische en ontroerende wijze in dit boek. Aan de hand van verhalen over verschillende situaties die voor iedereen die met paarden te maken heeft herkenbaar zijn, helpt hij de lezer paarden beter te begrijpen.
De keuze om er een boek met verhalen over zijn eigen ervaringen van te maken en niet een trainingshandleiding van A tot Z heeft twee redenen. Mark wilde dat het boek leuk zou zijn om te lezen en daarnaast laten zien hoe hij tot de beschreven trainingsmethode is gekomen.
Dat hij daarbij niet te beroerd is geweest om zijn eigen fouten te beschrijven maakt de verhalen niet alleen vaak erg grappig, maar laat de lezer zien dat het voor Mark ook niet altijd vanzelf is gegaan. Fouten maken is niet erg. Integendeel, van fouten kun je heel veel leren.
Bij het trainen van paarden heb je, naast de bereidheid om te willen leren van je fouten, kennis, geduld en creativiteit nodig. En bovenal de intentie om er samen wat van te maken.

Net als in “Paarden liegen nooit” en “Een goed paard is nooit lelijk” schrijft Rashid prachtige verhalen over zijn eigen ervaringen met paarden en mensen.