Dit boek is werkelijk fantastisch! Locatelli heeft in dit ongelofelijk dikke boek echt zijn ziel en zaligheid gelegd, je voelt zijn enorme passie voor eten op elke pagina terugkomen.
Er staat heel veel achtergrond informatie in, heerlijke recepten en mooie persoonlijke verhalen die je echt meevoeren naar zijn Italië van vroeger en nu. Technieken als pasta maken en risotto koken worden duidelijk uitgelegd, en de recepten zijn origineel en interessant. Het boek is voor koks van alle niveau's geschikt, iedereen zal er wel iets in vinden dat hij of zij mooi en lekker vindt.
Dit boek heeft mij geïnspireerd en overtuigd om Locatelli's pure manier van eten over te nemen. Als er een (kook)boek is dat je in je kast zou moeten hebben is het deze!
Het enige nadeel van dit boek is dat je alles wilt proeven, maar dat sommige ingredienten moeilijk te krijgen zijn in Nederland, en daarbij ook duur. Echter, ik ben er door Locatelli van overtuigd geraakt dat dit wel De producten zijn om te kopen, en laat mij hier dus niet door tegenhouden.