Loading...

Bouwtechniek in Nederland 4 - Kracht en vorm

J. Oosterhoff

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • Uitgever: Ios Press Bv
  • ISBN: 9789062755516
  • Review:
de draagconstructie van bouwwerken eenvoudig verklaard
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:januari 1990
Afmetingen:Afmeting: 26 x 21 x 0,8 cm
Aantal pagina's:127 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:J. Oosterhoff
Auteur:J. Oosterhoff

Samenvatting

Draagconstructies van bouwwerken zijn die bouwdelen welke ervoor zorgen dat bouwwerken niet omvallen of instorten door de krachten die erop werken. Deze constructies komen voor in vele vormen, die door een aantal factoren worden bepaald. Bijvoorbeeld door de wijze waarop zij worden gebouwd (de bouwtech-niek). De belangrijkste aanleiding voor de vorm is echter hun primaire functie: het weerstand bieden aan krachten.
In dit boek is getracht om op een eenvoudige, voor de leek op dit gebied begrijpbare wijze uitleg te geven over de vormen van draagconstructies die voortkomen uit deze functie.
Jacob Oosterhoff werd geboren in 1924. In 1951 behaalde hij het diploma van civiel-inge-nieur aan de Technische Hogeschool Delft. Na enkele jaren op een architectenbureau te hebben gewerkt, richtte hij in 1953 het ingenieursbureau op dat later het Adviesbureau voor Bouwtechniek te Velp (G) zou worden.
In 1965 werd hij in Delft hoogleraar, zowel aan de Afdeling der Bouwkunde als die der Civiele Techniek om onderwijs te geven in de vormgeving van draagconstructies van gebouwen. Al spoedig ging hij zijn belangstelling voor historie toepassen op zijn eigen vakgebied, de bouwtechniek.
Onder meer publiceerde hij in 1978 het boek Constructies. Momenten uit de geschiedenis van het overspannen en ondersteunen. Later werkte hij mee aan de serie Bouwtechniek in Nederland, waarvan dit boek het vierde deel is.