Loading...

Klinische anatomie en embryologie DEEL 2

H.j. Donkelaar

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • Uitgever: Reed Business
  • ISBN: 9789035228573
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Afmetingen:Afmeting: 27,2 x 20,4 x 3,3 cm
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):H.j. Donkelaar
Auteur(s):H.j. Donkelaar

Samenvatting

Anatomie en embryologie nemen een centrale plaats in binnen het curriculum geneeskunde. Om inzicht te krijgen in afwijkingen en ziekten van het lichaam is kennis van anatomie en embryologie onmisbaar.Klinische anatomie en embryologie onderscheidt zich door de ruime aandacht voor toepassing van de anatomie, incluisef de neuroanatomie, in de kliniek en door het veelvuldig gebruik van beeldvormende technieken zoals computertomografie (CT) en nucleaire magnetische resonantie (MRI). De behandeling van de embryologie weerspiegelt de grote ontwikkelingen op dit gebied.
In deze derde, herziene druk van Klinische anatomie en embryologie is de oorspronkelijke opzet van het leerboek gehandhaafd. Paragrafen zijn geactualiseerd en toegevoegd. Bovendien zijn er vele nieuwe illustraties en enkele nieuwe klinische notities toegevoegd. Geactualiseerd werden onder meer de teksten over het bouwplan van het lichaam en de vroege ontwikkeling van het embryo en over de embryologie en de aangeboren afwijkingen van het hart, de bekkenorganen en de geslachtsorganen. Herschreven is de tekst over de embryologie van het hoofd-halsgebied, inclusief de aangeboren afwijkingen van oog en oor. Nieuw zijn de overzichten van de skeletontwikkeling van arm en been en de paragrafen over de ontwikkeling en de ontwikkelingsstoornissen van het ruggenmerg. Een literatuurlijst en gedetailleerd register completeren deze tweedelige uitgave.
Klinische anatomie en embryologie is een compleet studieboek voor studenten geneeskunde, tandheelkinde, biomedische wetenschappen en gezondheidswetenschappen. Het sluit uitstekend aan bij de nationmale en internationale ontwikkelingen in het onderwijs. Ook is het geschikt als naslagwerk voor de praktiserende arts.