Loading...

Raïnaraï

L. Khellout

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Kookboeken
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
  • ISBN: 9789059561731
  • Review:
De nomandische keuken van Algerije
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2006
Afmetingen:Afmeting: 23,3 x 23,2 x 1,6 cm
Aantal pagina's:127 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):L. Khellout
Auteur(s):L. Khellout

Samenvatting


Een kookboek dat je ervaart als een reisverhaal. Een verhaal over de eeuwige trek van de nomade. De Nomadische Noord-Afrikaanse keuken neemt je mee naar de Maghreb en de woestijn, naar de oasen en de Middellandse Zee.
In dit relaas legt Laurent Khellout uit wat de Nomadische keuken zo bijzonder maakt, wat de kracht is achter deze eeuwenoude eettradities. Oeroude gerechten als lamsbout, tajine of wilde zeebaars worden uit de doeken gedaan. In een combinatie van meer dan vijftig recepten wordt duidelijk dat kruiden en specerijen het hart vormen van deze kookcultuur. Dat biologische producten hun energie en smaak uit de zon halen, en dat olijfolie in het zuiden van Algerije zeker niet hetzelfde is als de olijfolie in het noorden. Traditionele nomadische gerechten, aangevuld met de geneugten uit andere culturen. Precies zoals de nomaden zich al duizenden jaren weten te handhaven.
Laurent Khellout is eigenaar van traiteur- en delicatessenwinkel Raïnaraï aan de Prinsengracht in Amsterdam. Na vele omzwervingen, via de Surinaamse, de Italiaanse, de Franse en de Spaanse keuken, is hij teruggekeerd naar de essentie van zijn bestaan; zijn liefde voor de Nomadische keuken.