Loading...

Jenever

S. Laere

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789058263490
Van Korrel Tot Borrel
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:21 mei 2005
Aantal pagina's:175
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:S. Laere
Hoofdillustrator:Philippe Debeerst
Hoofdillustrator:Philippe Debeerst
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:25 cm
Product hoogte:2.3 cm
Product lengte:29 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:242 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:297 mm
Verpakkingsgewicht:1376 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:25 cm
Product hoogte:2.3 cm
Product lengte:29 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:242 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:297 mm
Verpakkingsgewicht:1376 g

Samenvatting

JENEVER VAN KORREL TOT BORREL, Stefaan van Laere

Jenever. Van korrel tot borrel leidt je door de geschiedenis van het ‘druppelke’ en langs een 25-tal gepassioneerde stokers en distilleerders. De ene runt een commercieel bedrijf en verovert een positie op de drankenmarkt. De andere doet het bewust kleinschalig en kiest voor ambachtelijke kwaliteit. Sommige jeneverstokers koesteren oude traditionele recepten, andere zijn creatief en lanceren nieuwe fruit- en creamproducten. Het resultaat? Een bonte waaier aan drankjes die het ooit klassieke en populaire borreltje nieuw leven inblazen. Of het nu gaat om de typische Hasseltse jenever, de Waalse pèkèt, de Hollandse borrel of de jenevers van O’de Flander, zowel het drankje als het verhaal erachter zijn de moeite waard om te ontdekken. Vaak liggen jeneverstokerijen in een prachtige streek of beschikken ze over een indrukwekkende infrastructuur. Waarom zouden de stokerijen geen uitstapje waard zijn, gevolgd door een proeverij? En voor wie helemaal de smaak te pakken krijgt, is er na elk hoofdstuk een passend jeneverrecept. Een recept van de auteur zelf, een klassieker uit de volkskeuken of een recept van een restaurateur die overtuigd is van het interessante smaakpalet van jenever. In een apart gastronomisch luik gaan drie chef-koks creatief aan de slag met jenever. De vele schitterende foto’s van Philippe Debeerst brengen het verhaal smaakvol in beeld. Een boek om van te proeven. Gezondheid! Stefaan van Laere schrijft voor magazines, kranten en literaire tijdschriften. Hij is thrillerauteur. Van Laere is ook schrijver van populaire boeken over whisky en tango. Hij liet zich vanuit zijn passie voor malt whisky verleiden door jenever, eveneens een hoogwaardig distillaat.