Loading...

Visrecepten van Italiaanse osteria's

J. Meerman

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • ISBN: 9789053304150
600 Slow Food-gerechten uit de regionale keuken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 9999
Aantal pagina's:671
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:J. Meerman
Hoofdauteur:J. Meerman
Vertaling
Eerste Vertaler:J. Meerman
Tweede Vertaler:J. Meerman
Originele titel:Ricette d'osterie d'Italia :
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:182 mm
Product hoogte:62 mm
Product lengte:249 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:182 mm
Verpakking hoogte:60 mm
Verpakking lengte:249 mm
Verpakkingsgewicht:1841 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:182 mm
Product hoogte:62 mm
Product lengte:249 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:182 mm
Verpakking hoogte:60 mm
Verpakking lengte:249 mm
Verpakkingsgewicht:1841 g

Samenvatting

In dit tweede, grote Slow Food-kookboek van de Italiaanse keuken vindt u meer dan zeshonderd recepten voor vis en schaaldieren, een tweede schat aan informatie zoals nog nooit eerder gepubliceerd, want afkomstig van de koks van osteria's (lokale specialiteitenrestaurants) uit alle twintig regio's van Italië. Zeshonderd recepten, telkens met een inleiding over de in die recepten gebruikte vissoort: alver, ansjovis, baars, barbeel, bokvis, boniter, carpione, fint en elft, forel, garnaal, geelstaart, goudbrasem, goudmakreel, grondel, grouper, haai, harder, haring, heek, horsmakreel, karper, kongeraal, koornaarvis, kopvoorn, krab, kreeft, kwabaal, lamprei, langoestine, makreel, mantisgarnaal, marene, meerval, messchede, mossel, mul, octopus, oester, ombervis, paling, pieterman, pijlinktvis, pikarel, poon, purperslak, riddervis, rog, sardien, schorpioenvis, sint-jakobsschelp, sluismeester, snoek, steur, tandbrasem, tarbot, tolhoorn, tong, tonijn, venusschelp, vlagzalm, zalm, zandspiering, zeeanemoon, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zee-egel, zeekat, zeelt, zonnevis, zoutevis en stokvis en zwaardvis. Verder worden apart de volgende soorten gerechten behandeld: antipasti en hapjes, capponalda en cappon magro, couscous, gefrituurde gemengde vis, pasta, graan en peulvruchten met gemengde vis, risotto met gemengde vis en vissoep. Opnieuw geen kookboek voor beginners, maar wel dé bron voor de ware liefhebber.