Loading...

Het verzamelen van antieke Nederlandse klokken

J.W. Voogd

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kunst & Fotografie
  • ISBN: 9789055943920
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:31 oktober 2007
Aantal pagina's:262
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:J.W. Voogd
Hoofdauteur:J.W. Voogd
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:175 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:247 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:175 mm
Verpakking hoogte:25 mm
Verpakking lengte:247 mm
Verpakkingsgewicht:1002 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:175 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:247 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:175 mm
Verpakking hoogte:25 mm
Verpakking lengte:247 mm
Verpakkingsgewicht:1002 g

Samenvatting

Het verzamelen van antieke Nederlandse klokken 1e druk is een boek van J.W. Voogd uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055943920

Een zeer toegankelijk boek voor de liefhebber en gevorderde verzamelaar dat de geschiedenis van het Nederlandse uurwerk op zeer boeiende wijze presenteert.
Naast een verhandeling over de historische ontwikkeling van de tijdmeting in Holland, worden ook de vele typen Nederlandse klokken uitvoerig behandeld, waarvan een aantal uurwerken die niet eerder zijn gepubliceerd.
Tevens geeft de auteur tips en handreikingen die zowel de beginnende als de ervaren collectioneur van pas zullen komen.
Antieke klokken zijn boeiend door de combinatie van techniek, beweging en klank, volkskunst, meubel-stijl, tijdsbeeld en vakmanschap van de maker. Ze informeren ons over tijd en soms zelfs over meer, zoals maanstand, dag-datum of de stand van planeten en sterrenbeelden. Vaak bieden ze ook vermaak, door een leuk mechaniek of een fraai ingebouwd speelwerk met mooie melodieën. Degenen die besluiten om één of meerdere klokken aan te schaffen en er voor te zorgen dat ze in goede conditie blijven, dragen bij aan het in stand houden van ons belangrijk nationaal cultureel erfgoed. Het verzamelen van antieke Nederlandse klokken is rijk geïllustreerd en behandelt de ontwikkeling van het Nederlandse uurwerk vanaf ca. 1656 tot 1870, van Haagse klok tot Friese stoelklok. Wat was het belang van de uitvindingen in de Gouden Eeuw op uurwerk-gebied van de Nederlandse natuurkundige Christiaan Huygens? Welke door de Verenigde Oost-Indische Compagnie uit de Oost aangevoerde materialen vinden we terug op antieke klokken uit die tijd? Deze en vele andere onderwerpen op klokkengebied komen in deze uitgave aan de orde, naast tal van tips en wetenswaardigheden over aanschaf, restauratie en relatie met klokken-antiquairs en restaurateurs voor zowel beginnende als gevorderde verzamelaars en liefhebbers van antieke Nederlandse klokken.


Hardgebonden, 17 x 24 cm,
264 blz., 265 afb. kleur, Scriptum


----- NIEUW ongelezen -----
Dit zijn de laatste nieuwe exemplaren.
Fantastisch boek.

Dit bijzonder fraaie boek is direct uit voorraad leverbaar.
Omdat het boek nieuw is wordt het geleverd in de originele gesealde verpakking.

In principe wordt uw bestelling, mits op werkdagen vóór 14.00h binnengekomen nog op dezelfde dag bij PostNL ter verzending aangeboden. Bestellingen die na 14.00h binnenkomen worden op de eerstvolgende werkdag ter verzending aangeboden. Werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag.