Loading...

Worst, paté en andere charcuterie uit de Franse keuken

J. Grigson

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789058973429
En Andere Charcuterie Uit De Franse Keuken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:25 mei 2005
Aantal pagina's:347
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:J. Grigson
Hoofdauteur:J. Grigson
Vertaling
Eerste Vertaler:Ria Loohuizen
Tweede Vertaler:Ria Loohuizen
Originele titel:Charcuterie And French Pork Cookery
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:149 mm
Product hoogte:37 mm
Product lengte:208 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:149 mm
Verpakking hoogte:37 mm
Verpakking lengte:208 mm
Verpakkingsgewicht:552 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:149 mm
Product hoogte:37 mm
Product lengte:208 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:149 mm
Verpakking hoogte:37 mm
Verpakking lengte:208 mm
Verpakkingsgewicht:552 g

Samenvatting

Het meest complete standaardwerk over charcuterie.;;;Voor het eerst in Nederlandse vertaling verkrijgbaar.;;;Een schat aan informatie over de unieke geschiedenis en kunst van de Franse charcuterie: het verwerken van varkensvlees tot de meest verrukkelijke culinaire producten.;;;Met omschrijvingen en recepten van alle bestaande charcuterie-soorten.;;;Zorgvuldig bewerkt en aangepast aan deze tijd. De Franse charcuterie met zijn mooie patés en worsten roept bij menig Frankrijkganger goede herinneringen op. Het is een waar luilekkerland voor de fijnproever, met heerlijke gerechten die bij onze slager niet of nauwelijks te vinden zijn. Dat gegeven was voor Jane Grigson aanleiding om over charcuterie en de veelzijdigheid ervan te schrijven, en inmiddels is dit boek uitgegroeid tot het enige echte standaardwerk over dit onderwerp. Het is nu eindelijk in het Nederlands vertaald en geheel aangepast aan de moderne tijd. Worst, paté en andere charcuterie uit de Franse keuken biedt behalve boeiende verhalen over Franse gewoontes, vooral heel veel recepten; recepten die door iedereen te maken zijn. En wie ooit zelf een paté of terrine heeft gemaakt kan beamen dat de smaak vele malen beter is dan de machinaal vervaardigde producten die in de winkel liggen. Een heerlijk boek voor de liefhebber van de echte Franse keuken.