Loading...

Werkwoorden in vorm - Russisch

Renate Babiel

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789054515562
Leerboek Russisch
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:125
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Renate Babiel
Tweede Auteur:N. Babiel
Co Auteur:Nikolai Babiel
Hoofdredacteur:M.E. Kroon
Tweede Redacteur:J.J. Roos
Tweede Redacteur:J.J. Roos
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:21 cm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:222 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:150 mm
Verpakking hoogte:21 cm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:222 g

Samenvatting

Werkwoorden in vorm Russisch geeft eerst enkele praktische aanwijzingen voor het gebruik van het werkwoordenoverzicht. Dan volgt de vertaling van grammaticale begrippen.

Vervolgens wordt er een korte uitleg gegeven van de vorming en het gebruik van aspecten, van de werkwoorden van beweging en van de flexieklassen. Dan volgt een overzicht van de vervoegingen van 360 werkwoorden in 216 schema's. De eerste acht werkwoorden zijn typewerkwoorden van flexieklassen 1 en 2, die model staan voor andere Russische werkwoorden van dezelfde flexieklassen. De overige werkwoorden hebben een min of meer onregelmatige vervoeging, en kunnen ook dienen als modelwerkwoord voor andere werkwoorden. De vervoegingen laten de belangrijkste vormen zien. Bij elk werkwoord wordt het aspect, het aspectpaar en de plaats van de klemtoon vermeld. Bijzonderheden in de vervoeging worden met een kleur gemarkeerd.

De werkwoorden die zijn opgenomen, zijn frequent gebruikte werkwoorden, geselecteerd op basis van leergangen Russisch en een frequentiewoordenboek.

Achter in het boek staat een alfabetische werkwoordenlijst, waarin alle vervoegde werkwoorden kunnen worden opgezocht. Daarachter is een lijst van extra werkwoorden opgenomen. Het betreft 192 veelvoorkomende werkwoorden, alfabetisch gerangschikt naar aspectpaar, met verwijzing naar de modelvervoeging.