Loading...

Krachttraining met vrije gewichten in de sportrevalidatie

K. Langeveld

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789035227309
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:107
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:K. Langeveld
Tweede Auteur:Karin Langeveld
Tweede Auteur:Karin Langeveld
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:7 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:7 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:246 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:7 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:7 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:246 g

Samenvatting

Geblesseerde sporters hebben veel baat bij krachttraining met vrije gewichten. Actieve revalidatie door middel van krachttraining geeft immers op lange termijn een goed resultaat en voorkomt - anders dan passieve revalidatie - therapieafhankelijkheid. De belastbaarheid wordt teruggebracht tot op het oude niveau en tegelijk wordt de oorzaak van de blessure aangepakt.

Krachttraining met vrije gewichten in de sportrevalidatie geeft informatie over belasting en belastbaarheid en gaat in op de voordelen van het gebruik van vrije gewichten versus fitnessapparatuur. Het Kracht-Revalidatie-Systeem, een onderdeel van de bekende revalidatieboom ofwel Rehaboom, vormt hierbij de leidraad. De Rehaboom werd geïntroduceerd door Toine van de Goolberg, conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord. Preventie van blessures speelt een belangrijke rol. Het boek bevat een theorie- en een praktijkdeel waarin oefeningen voor de onderste en bovenste extremiteiten en de romp worden beschreven. Talrijke foto's en schema's verduidelijken de oefeningen. Tot slot komt een aantal praktijksituaties aan bod, waarin de behandeling van enkele veelvoorkomende blessures bij de langeafstandloper, volleybalspeler, voetballer, hockeyer en turner nader worden gespecificeerd.

Karien Langeveld is fysiotherapeute en werkzaam in het Amphia Ziekenhuis en een particuliere praktijk te Breda. Ook is zij gastdocente aan de Hogeschool van Utrecht. Daarnaast is zij actief als sportfysiotherapeute binnen de hockey- en voetbalsport. Marijke Sligchers is fysiotherapeute te Rijsbergen en eveneens gastdocente aan de Hogeschool van Utrecht. Zij werkt als sportfysiotherapeute in onder andere de voetbalsport en de atletiek.