Loading...

Erfenis.Nl

M.J.A. van Mourik

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Rechten
  • ISBN: 9789045300375
estate planning en vermogensovergang door erven en schenken
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:11 juni 2005
Aantal pagina's:159
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:M.J.A. van Mourik
Hoofdillustrator:Peter van Straaten
Hoofdillustrator:Peter van Straaten
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:16 cm
Product hoogte:2 cm
Product lengte:24 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:238 mm
Verpakking hoogte:162 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:0.43 kg
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:16 cm
Product hoogte:2 cm
Product lengte:24 cm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:238 mm
Verpakking hoogte:162 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:0.43 kg

Samenvatting

Erfenis.Nl 1e druk is een boek van M.J.A. van Mourik uitgegeven bij Bzztoh. ISBN 9789045300375

Per jaar overlijden in ons land ongeveer 160.000 mensen. Velen van hen hebben bij leven en welzijn te weinig aandacht geschonken aan het goed en tijdig regelen van de nalatenschap. Het gevolg hiervan kan zijn dat vermogen en eigendommen een andere bestemming krijgen dan de overledene misschien had gewild. De fiscus is de lachende derde indien deze levenszaken niet zorgvuldig zijn geregeld. Bovendien worden nabestaanden in voorkomende gevallen opgezadeld met allerlei financi le, fiscale en juridische rompslomp in een toch al emotionele tijd.

In Erfenis staat nalatenschapsplanning en vermogensovergang door erven en schenken centraal. In begrijpelijke taal passeren alle relevante aspecten de revue en worden de belangrijkste begrippen uitgelegd. Daarnaast leest u hoe de afvloeiing van vermogen naar de fiscus zoveel mogelijk kan worden beperkt.

Nalatenschapsplanning, ook wel estate planning genoemd, is een uitdagend onderwerp in een tijd dat er nogal wat vermogen onder de babyboomers aanwezig is. Alleen al de overwaarde van het huis van de ouders leidt tot een blijde verwachting voor de kinderen. Vaak maken toekomstige nabestaanden zich al tijdens het leven van de aanstaande erflater al dan niet heimelijk druk over de wijze waarop de overdracht van het vermogen zo plezierig mogelijk kan plaatsvinden.

De werkgroep Levenszaken Goed Geregeld presenteert het informatieplatform Erfenis.nl voor erflaters en erfgenamen. Middels uiteenlopende media, waaronder deze uitgave, wordt een leidraad geboden bij estate planning en vermogensovergang door erven en schenken.

Prof. mr. M.J.A. van Mourik is notaris te Nijmegen en hoogleraar notarieel en privaatrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Eerder publiceerde hij bij Uitgeverij BZZT H Het nieuwe erfrecht en Trouwen en scheiden.